De oskyldiga

Baldacci, David

| 2013

Den fre detta elitsoldaten Will Robie r en topphemlig, statsanstlld lnnmrdare som USA:s regering anvnder i situationer dr varken polis, FBI eller militr rcker till. Robie utfr sina order utan frgor och han misslyckas aldrig. Men s gr ett uppdrag fel. Robie r utskickad mot ett ml mitt i Washington D.C., men knner instinktivt att ngot inte stmmer. Fr frsta gngen gr Robie det otnkbara: han vgrar att dda. Robie blir nu sjlv jagad av sin egen organisation och tvingas fly fr sitt liv. Hans vgar korsas av den fjortonriga Julie, en gatusmart tjej p flykt undan en oknd mrdare som samma kvll skjutit ihjl hennes frldrar. Robie bestmmer sig fr att hjlpa Julie och inser snart att de bda har hamnat i centrum av en enorm konspiration som hotar rikets skerhet. David Baldaccis frsta thriller om den ensamme yrkesmrdaren Will Robie r en frenetisk jakt genom Washington...

Ewa H

2019-10-01

Riktigt bra underhllningslsning. Spnning nstan hela tiden, lite gulliga relationer, mitt i alla skott och explosioner. Avslutningen med att knyta ihop alla trdar blir lite rrig men det gr inget, det r vgen dit som r rolig.

Mats Karlsson

2016-12-26

En bok i serien om Will Robie. Handlingen har politiska frtecken och huvudkaraktren beskrivs bst som en kall yrkesmrdare, inte helt olik James Bond eller en John le Carr'e -karaktr. Scenarion som knns igen frn kalla kriget terkommer i nutida tappning och knns realistiska i det stora hela.
Den som tidigare lst Baldacci vet att historien inte gr spikrakt mot ml, utan man fr tnka lite med!
Reine Brynolfsson som upplsare r fantastiskt i att skildra tempo o nyanser i sprket!

R

rune mossberg

2015-04-24

Vlskriven bok i serie som r riktigt bra.

Marianne Strandberg

2014-04-17

Den hr boken hjlpte mig igenom en mycket tuff natt...

Engelska Vninnan

2014-01-20

Spnnande hela vgen. Psykologiskt och intrigmssigt inte trovrdig.

Marita Ryen

2014-01-16

Betyg 4+. Full fart frn frsta stund. Blir en komplicerad historia som Baldacci nd reder upp i slutet.

Kickie Boman

2013-12-14

Spnnande och vlskriven thriller! David Baldacci r verkligen en av mina favoritfrfattare.

Pia Stendahl

2013-10-10

De oskyldiga r lite frvirrande och lite trevande i brjan. Nr handlingen senare fr upp tempot sugs jag in i en spnnande handling med flera intressanta karaktrer.

Generellt gillar jag David Baldaccis bcker. ven om kvalitn varierar s finns det inga riktiga botten napp. I bland fr frfattaren till riktiga fulltrffar. De oskyldiga r en sdan fulltrff.

Spnningen r hg och s r ven tempot. Det r en bok som jag inte kan lgga ifrn mig. Jag vill bara lyssna mer.

Jan Banan

2013-10-04

Baldacci r litegrann av en genrens Stephen King, det vill sga, en mycket produktiv frfattare som spottar ur sig thrillers 2-3 gnger om ret. Oftast blir kvalitn lidande, men ibland s blir det riktigt bra. Denna bok tillhr den "bra" sidan. Mycket spnning, en hel del hjrta och full fart hela tiden. Sluten tillhr inte Baldaccis starka sidor som frfattare och ven hr fr man ha verseende, men har man det s fr man njuta av Baldaccis bsta bok sedan frsta boken i serien om Kamelklubben.

R

rojo Z

2013-09-16

nja..

Kim Lundblad

2013-09-08

Jag r ett stort Baldacci fan och detta r enligt mej en av hans bsta bcker hittils...

Emmet Fruciante

2013-08-29

Full fart frn sida 1. Bsta Baldacci p lnge, lnge ..