De oförglömliga

Fredrika är en ung tillbakadragen kvinna som levt hela sitt liv i skuggan av sin familj; pappan framgångsrik forskare, mamman hyllad skådespelerska och yngre brodern Simon som tidigt slagit igenom som modell och därefter seglat upp som det nya stjärnskottet inom svensk film. Romanen inleds med Simons begravning. Hans plötsliga död har försatt hela familjen i ett chocktillstånd. Återigen blir det Fredrika som får ta hand om de mer utlevande familjemedlemmarna samtidigt som hon kämpar med egna skuldkänslor och en ensamhet som växer sig allt större. Pappan blir okontaktbar och gräver ner sig i arbete. Mamman flyr in i rollen som den uppburna, lidande konstnären, något hon sysslat med i hela sitt liv och nu när kamerorna riktas mot henne spelar hon med frenetisk glöd upp hela sitt register. I sitt utsatta läge isolerar sig Fredrika allt mer tills hon når ett tillstånd av akut kris och börjar...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Solveig Andersson

2017-04-11

Betyg

Ett stycke enastående bra svensk litteratur. Jag ser fram emot att få följa Gabriella Ahlströms författarkonst! Fem stjärnor. Läs den!

Carin Lundberg Papp

2013-08-21

Betyg

Sorry men denna boken kommer jag inte igenom!!

Anita Lundgren

2012-01-04

Betyg

Den grep aldrig riktigt tag, kanske för mycket teoritiserande om relationerna. Synd för det fanns något där.

Marianne Strandberg

2010-10-23

Betyg

Rikigt bra, men lite seg o aningen för svår för mig om syskonrelationer.

Cecilia Magnusson

2010-10-06

Betyg

Ne jag kommer aldrig in i boken, känner inte för någon av karaktärerna. Jag vet inte om det beror på att huvudpersonen hela boken igenom är undflyende för sin egen historia eller om det helt enkelt beror på att jag inte tycker att själva storyn är tillräckligt intressant.

Betyg

Som läsare är det inte helt lätt att lära känna denna huvudperson. Det finns något undanglidande hos henne som är svårt att bli klok på. Det kan bero på Ahlströms språkbehandling men det kan också bero på att den version av familjenhistorien som Fredrika serverar oss bara är en del av sanningen, hennes högst privata sanning...(torgbloggen.blogspot.com)

Hedvig K

2010-04-05

Betyg

En lite trög början och ett jasså-slut, däremellan mycket bra! Välskriven - kanske lite väl mycket fåglar? Jag hade läst recensionen i SvD - där det står om "vampyrism" - men inte en endaste vampyr i vanlig bemärkelse:)

E

Eva Bommelin

2010-02-18

Betyg

Mycket bra och eftertänksam bok. Vill gärna läsa mera av Gabriella.