De i Utkanten Älskande

Nilsson, Johanna

| 2005

Flag from sv

443


En man som vill vara kvinna går en dag in på Kafé Utkanten och beställer en kopp kaffe. Flickan bakom disken drömmer om att bli fotomodell och kan inte sätta gränser för sin kropp. Hennes far drabbas av cancer och hennes mor längtar hem till kamelernas land. Det är het, kvalmig sommar i Stockholm. I en annan del av staden sitter en gatumusikant. Han ser människors sorg överallt och förälskar sig i en deprimerad kvinnlig tjuv. En människa sträcker sig efter en annan som sträcker sig efter en annan, vidare i en lång kedja av Kärlek som sneglar åt ett annat håll. Vågar man leva? Vågar man dö? Och om man redan känner sig död, fast man lever, vad gör man då? Johanna Nilsson är född 1973. De i Utkanten Älskande är hennes femte roman sedan debuten 1996 med den mycket uppmärksammade Hon går genom tavlan, ut ur bilden. Hon skriver också barn- och ungdomsböcker samt...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Mylar .

2014-03-02

Betyg

Johanna Nilsson har en förmåga att beskriva situationer genom vad personerna känner, snarare än vad som händer. Ändå blir det aldrig tråkigt utsvävande eller pretentiöst ordpladdrande. Känslorna flyttas dessutom rakt in i läsaren, fantastisk förmåga.

Lenita Åberg

2013-04-05

Betyg

Så himla, himla, himla bra bok.

H

Helena S

2012-09-26

Betyg

Åh. Jag älskar den här boken. Karaktärerna är så underbara, unika och ändå vardagliga. Jag ville inte att boken skulle ta slut för jag skulle sakna dem så mycket. Jag vågar inte läsa den igen, för tänk om den inte är lika bra andra gången. När jag hade läst ut den var den omedelbart min nya favoritbok, och är det fortfarande.

ellen h

2011-08-31

Betyg

jag kom på mig själv med att undra vilken film det var jag precis hade sett, men sen var det den här boken jag egentligen tänkte på. den är bra. till och med fantastisk. men slutet. varför ska det vara så förbannat sorgligt. klarar inte av det.

Maja Korpvinge

2011-03-08

Betyg

En bok som fångar upp en.

Marianne Kronberg

2010-12-30

Betyg

En stark fyra.

Mel Stor

2010-01-30

Betyg

Något av det bästa jag har läst. Den här boken är min favorit av Johanna Nilsson, och jag älskar hur hon väver ihop alla historier. En stark femma!

Beatrice Wahlberg

2009-09-08

Betyg

Jag tycker att den här boken har intressant personporträtt och man riktigt sugs in i berättelsen.