De ensamma

Kuru, Anna

| 2023

Ny fristående deckare efter den hyllade Kiruna-trilogin»Anna Kuru är en enastående berättare som skapar fascinerande intriger och levande karaktärer.« Agneta Norrgård, Sveriges Radio »En av årets bästa deckare.« Bella Stenberg, Borås Tidning»Norrländsk noir av finaste märke.« Per-Axel Svensson, Smålandsposten»En kort och intensiv psykologisk thriller. Ännu mer levande och en ännu starkare läsupplevelse än Kiruna-trilogin.« DeckarloggKiruna, 1975. Efter vårens våldsamma islossning har sommaren kommit, varmare än på många år. Utanför gruvstaden ligger ett ensamt hus längs en lång grusväg. Där bor Carina. Hon är fortfarande tonåring, men med pappan som arbetar hela dagarna och mamman som sjunker allt djupare in i sin sjukdom blir det hon som får ta hand om lillasystern. Ansvaret för familjen vilar på hennes axlar, men Carina vill bara bort därifrån,...

Ewa H

2023-11-23

Nej, denna bok är inte läsvärd. Frågan är också varför den kategoriseras som deckare, känns mera som mänskliga tragedier serverade i en överväldigande mångfald av ord. Tröttsamt¡

Monika W

2023-03-01

När jag såg att De ensamma var på gång så blev jag glad. Jag har väntat på något mer från Anna Kuru. Hennes tidigare tre böcker har passat mig väldigt bra och jag hade ingen anledning att tro något annorlunda om den nya. En dag, när jag behövde det som mest, så dök den upp som en överraskning.

Titeln är så passande. Ensamheten vibrerar nästan på sidorna. Alla lever i sin egen lilla bubbla och vågar inte ta steget in i någon annans. Eller har inget intresse av att göra det. Lite i taget får vi veta mer om den här dysfunktionella familjen. Några saker listar jag ut på egen hand. Andra anar jag inte ens.

De ensamma skulle passa perfekt som bokcirkelbok. Det finns hur mycket som helst att diskutera här. Det är ofattbart att man berätta så här mycket på så få sidor.

OBS! Detta är en kraftigt förkortad text. Hela finns på min blogg https://bokslut.blogspot.com/2023/03/bok-de-ensamma-av-anna-kuru.html