De elvatusen spöna eller En hospodars älskog

Modernistpoeten Guillaume Apollinaire arbetade som redaktör på ett illegalt erotikförlag och skrev också ett par egna alster i genren. Av många anses De elvatusen spöna från 1907 vara ett av hans mest intressanta arbeten. I denna erotiska och våldsamma pikareskroman far den rumänske fursten Mony Vibescu fram genom Europa och Asien som ett brunstigt monster i en rad djupsvart komiska och skandalösa äventyr, skildrade med Apollinaires starka, lyriska språk. C-M Edenborg har gjort den första kompletta svenska översättningen av Les onze mille verges, introducerat och kommenterat. Fabian Göranson har bidragit med nio originalillustrationer.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

J

Jenny Bergendahl

2020-07-22

Betyg

Nja, inte en bra bok. Det finns något charmigt med den, det är ett ganska kreativt händelseförlopp från början till slut (speciellt händelserna med droskan, polisen, och inbrottstjuvarna - det var lite småroligt och random) men overall var det inget för mig.

Victoire Marcel

2015-10-13

Betyg

Mitt första intryck: "Vilken ful bok." Mitt andra intryck: "Vilken ful och äcklig bok." Det minst sexiga jag läst näst efter Sodoms 120 dagar. Nåväl. Omslaget var i alla fall snyggt.

Liza Bolin

2010-06-19

Betyg

Precis i balans mellan sexig och "åh herregud vad sjukt!", precis som erotiska böcker ska vara.