2018-02-18
Språket, strukturen och den speciella stämningen år helt underbar. Den trevande berättelsen som gör att man blir nyfiken på vad som ska hända. Första boken Av Patrick Modiano men absolut inte den sista. En författare som verkligen kan skriva
2015-12-10
Nja, sådär tycker jag. Oändligt namndroppande av gatunamn i Paris blandat med en historia som aldrig ledde någonstans. Jag fick aldrig någon känsla för boken. Hade hoppats på mer, men tyckte aldrig den lyfte.
2009-05-15
Det finns författare om vilka man säger att de ständigt skriver samma bok i olika skepnader. Det stämmer på Modiano. Därför spelar det ganska liten roll vilken av hans romaner man rekommenderar. Men OK: pröva gärna De dunkla butikernas gata. En privatdetektiv som drabbats av minnesförlust får i uppdrag att leta rätt på en försvunnen person. Under arbetes gång börjar han fundera... är det sig själv han letar efter? Hans kanske mest kända roman är Villa Triste, och den är ju ... alldeles underbar den också. Bröllopsresa är inte dum. Läs en och bli fast. Ge Patrick Modiano nobelpriset nu!