Ljudbok

De dödas samtal

Hill, Reginald

| 2013

Flag from sv

54


Ordlekar på liv och död En man drunknar i en grund bäck och en ung motorcyklist kraschar in i ett träd. Två till synes alldagliga olyckor i de omaka poliserna Dalziel och Pascoes vardag. Men när ett manuskript som insänts till en novelltävling ger en hårresande och ingående beskrivning av det ena dödsfallet, och kort därefter det andra, finns det plötsligt en misstänkt mördare. Men mordutredningen är långt mer invecklad än väntat. Polisen i Yorkshire har av allt att döma en ovanligt skarpsinnig seriemördare på halsen. "Reginald Hill är en av den engelska deckarlitteraturens stora mästare ... Tyvärr finns inte Reginald Hill längre bland oss, men hans romaner utgör ett bestående monument och kommer att fortsätta skänka njutning åt läsare under många år framåt." Ian Rankin 2012 De dödas samtal gavs ut år 2002 i England.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Solveig Andersson

2017-09-04

Betyg

Talbok storytel, Thomas Bolme läser
Jag har påbörjat min månad på storytel, men är väldigt osäker. Boken är bra, men jag upplever det som ganska svårt att ta in själva innehållet. Pappersböcker är nog ändå att föredra.

E

Ewa H

2017-07-08

Betyg

Så bildat, så snillrikt, så humoristiskt! Det hör egentligen inte deckarvärlden till att omfatta alla dessa egenskaper utöver rysliga, grova mord, men Reginald Hill klarar det med elegans. det här är ingen snabbläsning och ibland får man läsa om meningar för att riktigt smaka på orden men det är det värt. Och här är det enligt min mening resan som är målet; avslutningen faller egentligen inte mig i smaken, men vad gör det.

Malin Bredenberg

2017-03-17

Betyg

Intressant idé, men sättet den var skriven passade inte alls mig. Jag orkade inte ens läsa klart boken.

Tobbe Fransson

2016-02-15

Betyg

En av hans bästa!

Marc Moore

2013-08-12

Betyg

Igentligen en fulländad deckare med en intressant story. Kan inte riktigt avgöra vad jag tycker om den, alla är så enormt intellektuella och dialogen känns inte helt trovärdig- vem har tid att tänka ut sådana formuleringar innan man öppnar sin mun!
Han lyckas måla upp distinkta personligheter med några få ord, vilket är en styrka.
Jag ville ha något lättläst innan jag somnade på kvällen och detta var inte det, många personer och högtravande språk. Jag är kluven men tror att jag kommer läsa något av honom någon gång i framtiden.
Största mysteriet för mig är vad Hat ser hos Rye....

Lotta Karlsson

2013-07-07

Betyg

En riktig bladvändare, får en svag fyra då jag inte riktigt gillade slutet...det saboterade helhetsintrycket. Men helt klart blir det fler Hill böcker för mig.

Pia Stendahl

2013-05-21

Betyg

Det är riktigt trist att Reginald Hill aldrig mer kommer att skriva några fler Dalziel och Pascoe-böcker. Det är en författare som jag kommer att sakna.

Reginald Hill skrev med en krispighet och skärpa som sticker ut bland andra deckarförfattare. Vid sidan av detta är det karaktärsbeskrivningarna och framför allt de finurliga mordgåtorna som var författarens styrka.

Författaren har en mörk och lite annorlunda humor i sina böcker och det är en typ av humor som jag verkligen uppskattar.

Hill brukar ha spännande och intressanta upplösningar på sina böcker men "De dödas samtal" överraskar än mer. Slutet hade jag aldrig kunnat gissa mig till. Varken själva upplösningen eller mellan vilka och var de sista replikerna i boken sker.

Jag gillar själva upplösningen men det finns annat i slutet som jag finner något underligt och annorlunda (vill inte avslöja för mycket och därför blir det kanske lite kryptiskt).

www.bokbrus.se finns fler ljudboksrecensioner.