De behövande

De är två vuxna kvinnor, men de är också mor och dotter. På ytan ser det ut som vardagliga möten och samtal om barnbarn och makar och vardagsliv. Men därunder bubblar det av starka känslor, såriga motsättningar aladdade minnen som skildras ur, och färgas av, de två kvinnornas olika perspektiv. En relation som är lika tät som den är komplex. Kan en vuxen mor och dotter komma lika nära som i begynnelsen? Vilka sanningar behöver uttalas och göras upp med? Går det att överbrygga de avstånd som uppstått när barnet inte längre är barn och när en förälder förvandlats till en vanlig vuxen människa, men med alla de brister som barnets skarpa blick avtäcker. Helena von Zweigbergk ger ut en berättelse i ett nytt format. Lite längre än en novell, lite kortare än en roman.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Jan Svensson

2017-04-29

Betyg

En ganska pratig historia som inte riktigt leder framåt. Poängen med hela berättelsen kommer på sista sidan men resen dit är lång trots den det tunna formatet på 108 sidor.

Blommiga Barbro

2017-03-14

Betyg

En fin och välskriven mor och dotter-roman. Synd bara att den var så kort. Väldigt bra uppläst av Gunilla Nyroos & Sanna Krepper! Mitt betyg blir en mycket stark 3:a!

Martina Tuvesson

2016-12-18

Betyg

Dröjer sig kvar....

Paula Merio

2016-10-27

Betyg

Den här berättelsen skaver. Det handlar om mor och dotter som älskar varann men som missförstår varandra, sårar varandra, pratar förbi varandra, som om de pratade helt olika språk och som om det de upplevt tillsammans inte alls var samma händelser.
Otroligt bra skrivet , och ack så igenkänningsbart.
Man vill som mamma vara både en bra mamma till sin dotter samtidigt som man vill vara hennes kompis och samtidigt vill man ha ett eget vuxenliv.
Det pusslet är inte lätt att få att gå ihop, och ibland måste man ta både ett eller flera steg tillbaka för att inte såra varandra för mycket.
Boken var lättläst och kort, men innehöll allt det viktiga!