Sommaren har ett fast grepp om Halmstad, och Stina och Andreas bjuds in till landshövdingens fest på slottet. När Stina strövar omkring i korridorerna skymtar hon något bakom ett hörn. Chockad upptäcker Stina en död kvinna, vars fingrar är bundna till att ligga i kors. En tid senare hittas ett lik inmurat i en källargång i Halmstads centrum. Skelettet visar sig vara gammalt och Stina lever sig in i myten om en hemlig gång till slottet, via vilken Christian IV:s älskarinna kunde komma till honom. Men hennes nyfikenhet förvandlas till fasa när det kommer fram att likets pek- och långfinger är bundet på samma sätt som den döda kvinnans. Även på andra sätt verkar historien upprepa sig. Någon kopierar hemska händelser ur det förflutna, men varför? ANNE-MARIE SCHJETLEIN är uppvuxen i Norrbotten med norska föräldrar. Efter att länge ha bott på västkusten bor...
2022-08-23
Det är en liten klurig story som gör att man hela tiden blir osäker. Precis när man tror sig vara säker, på vad som händer knuffas man åter tillbaka till Gå, det i sin tur gör att man är på helspänn.
Det är väldigt mycket dubbla känslor kring den här boken. Samtidigt som det var en väldigt efterlängtad bok så är det samtidigt lite sorgligt för ”Dödens vingslag” är den sjätte och sista delen om kirurgen Andreas Nylund.
Jag har älskat den här serien och slukat varje bok! De är bladvändare och ”Dödens vingslag” är inget undantag. Boken är oförutsägbar och jag gillar att historien berättas ur de olika karaktärernas perspektiv. Det ger en djupare inblick i berättelsen och det gör den mer spännande. Anne-Marie är bra på att lägga ut ledtrådar i boken för att sedan knyta ihop säcken i slutet.
Jag kommer att sakna karaktärerna, att få läsa om deras liv i Halmstad. Det är som att säga hejdå till riktigt goda vänner!
2021-11-24
Jag har läst alla böcker i serien om Andreas Nylund. Den är en serie som jag gillar då den håller högt tempo med sina korta kapitel och spännande innehåll. Jag gillar att vi fick lära känna Stina lite bättre i denna bok, då hon tidigare varit lite anonym medans Andreas stått mer i fokus. Det är ett bra avslut på serien, författaren knöt i hop det hela på ett snyggt sätt och jag känner mig nöjd över hur det blev för Stina & Andreas. Men lite synd är det ändå att vi inte får träffa dem mer!