Dödens snabba vingar

Jansson, Anna

| 2023

Flag from sv

15


Två barn söker sig ned i tunnlarna under Visby och finner De dödas sal, en droppstensgrotta i underjorden, som enligt rykten varit en hemlig mötesplats för klostrens munkar och senare använts av änglamakerskor.Trettiofem år senare gör en mäklare en fasansfull upptäckt. Vid en husvisning hittas en kvinna död, sittande i en bil i garaget. Hon identifieras som den försvunna Märta Silverängen, en 34-årig arkeolog som utforskade och kartlade tunnlarna under Visby.Maria Wern leder mordutredningen och är samtidigt hemligen iakttagen av en okänd person, en vilsen själ som visste allt om Märta Silverängen.I Dödens snabba vingar bygger Anna Jansson en nervkittlande intrig som tar oss på besök i Visbys undre värld ? bokstavligen. Maktspel, mord och grymma människoöden vecklas ut i en gripande mordhistoria.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Det spelar ingen roll att det är den 24e boken om karaktären Maria Wern, det är fortfarande väldigt svårt att sluta läsa/lyssna när man väl har börjat. Promenaderna blev långa.

Att återigen få besöka Gotland och alla karaktärer man lärt känna under de år jag har läst Annas böcker är som att komma hem. Att träffa vänner man längtat efter.

”Dödens snabba vingar” är en spännande berättelse där Anna som vanligt beskriver både miljöer och karaktärer väldigt bra. Jag tycker att det är en bra balans i boken mellan mord och polisarbete och karaktärernas privatliv. Tycker om hur Anna beskriver och gestaltar relationerna mellan dem och även hur relationerna utvecklas.

Som alltid med böckerna om Maria Wern är även denna välskriven och väldigt bra. Jag blir engagerad i händelserna och spänningen håller i sig till slutet. Till viss del förutsägbar, men jag gissade fel i vem som egentligen var skyldig. Sånt gillar jag!

Längtar redan efter nästa bok!