Döden klär i domino

Bengts, Marie

| 2019

När Hannah Lönn blir kontaktad av modedirektör Leijon på Svenska Kompaniet i Stockholm tror hon först att karriären som klädskapare äntligen ska få sig en skjuts. Desto större besvikelse när hon får reda på att uppdraget består i att sy trettio svarta dominoslängkappor som rekvisita till en modevisning, som ska anordnas till Christian Diors ära.Det ska snart visa sig att arbetet blir mer intressant än det först verkar. Dagen före modevisningen får tidningen Kvällsbladet ta emot ett hotbrev som tycks riktat mot modehuset och dess direktör ? "Döden klär i domino".Serien om Hannah Lönn utspelas i slutet av femtiotalet och inleddes med "En sax i hjärtat" (2017).

My.loved.books

2020-07-31

En Spännande pusseldeckare som är Väldigt svår att lägga ifrån sig! Rekommenderas varmt!

Vi får återigen träffa klädskapare Hannah Lönn och förste kriminalassistent Johan Holm. De får nu lösa ett mordfall som de båda bli ögonvittne till på Operan under en modevisning.

Den här boken utspelar sig alltså i Stockholm till skillnad från första boken som utspelar sig i Eneby. Men Eneby är representerad även här i form av unga Laila Söderlund; granne till Hannahs faster Lilly i Eneby.

Mordet sker rakt framme flera åskådares ögon men ingen ser mördaren då de är iklädda de dominokappor som Hannah sytt till mannekänguppvisningen. Vilka som bär dem? Ja du det verkar ingen Riktigt ha koll på eller?

En spännande pusseldeckare som jag uppskattat från första till sista sidan!

Helen Lindholm

2019-09-11

Spännande, rolig & skickligt skriven!

Solveig Andersson

2019-06-27

talbok, storytel
En ny mysig gåta med Hanna, i sann Lang-anda. Finurlig, spännande och härlig läsning. Superb inläserska dessutom! Läs den!