Enligt en gammal israelisk legend skulle den så kallade Papperspojken få liv om natten. Han kom med mörkret och skydde inga medel när han rövade bort sina offer. Nu för tiden är det nästan ingen som minns myten om Papperspojken, men så skjuts en förskolelärare på Judiska Församlingen i Stockholm till döds inför barn och föräldrar. Bara timmar senare försvinner två judiska pojkarpå väg till sin tennisträning. Ett häftigt snöoväder rasar i Stockholm och spåren efter den skyldige är få. Fredrika Bergman och Alex Recht ställs inför en av sina svåraste utmaningar när de dras in i jakten på en mördare som framstår som lika skoningslös som effektiv. Spåren i utredningen är många, men samtliga leder utredarna till en och samma plats: Israel. Och upprepade gånger nämns den så kallade Papperspojken. Men vem är han egentligen? Kan han ha fått liv och börjat söka efter nya offer? I utredningens utkant...
Bolen följer i princip ett mönster från de föregående böckerna: riktigt skarp intrig, spännande uppbyggnad, intressanta personporträtt men slutet lämnar en del att önska. Trots detta mycket läsvärd och en berättelse med driv i. Jag skulle inte förvånas om bokserien om Alex och Fredrika blir en populär TV-serie i klass med Bron.
En bok kvar i serien för mig!
Jag har läst alla de tidigare böckerna om Fredrika Bergman och gillat dem och till skillnad från de flesta, känns det som, så älskade jag Paradisoffer. Läs mer på http://bokslut.blogspot.se/2015/07/davidsstjarnor-av-kristina-ohlsson.html
2014-05-26
Det känns bra när man börjar läsa en bok och känner att -Det här blir bra läsning.
2014-01-30
Första vuuxendeckaren jag läst på länge. Ohlsson skriver enkel och elegant en svensk thriller/polisdeckare.
En judisk församling i Stockholm (påhittad) har utsatts för skadegörelse. För att skydda sig beslutar man att anställa en ny säkerhetschef, och det kommer att ske hemska saker.
Från det förflutna har Papperspojken kommit till Stockholm.
Snygt språk. En enkel polis/thriller men med elegant inpackning. Skall läsa mer av Ohlsson. Lite långt i mitten och kort på slutet bara.....
"Davidsstjärnor" är en spännande deckare när den är som bäst. Det är en bok som är helt omöjlig att lägga ifrån sig när man väl börjat läsa den.
Som vanligt levererar Kristina Ohlsson en välskriven, spännande bok med spännande karaktärer.
För varje bok i serien om Fredrika Bergman har Kristina blivit än bättre som författare. Jag tycker nog att hon hör till en av det bästa svenska deckarförfattarna och Davidsstjärnor hör nog till en av de bästa svenska deckarna jag läst hittills i år.
Så har du inte läst den så rekommenderar jag att du inhandlar boken, sätter dig i skönt till rätta och läser den.
Läs fler ljudboksrecensioner på www.bokbrus.se
Storyn är bra och välskriven, men den tappar tempo så den blir stundtals lite tråkig. Jag tappade bort mig i handlingen och fick backa många gånger, kändes onödigt rörig. Eden hör inte till mina favoritpersoner heller och denna bok handlar mycket om Eden. Jag brukar tycka Mirja Turestedt är bra som uppläsare men på något vis retade jag mig så på när hon skulle läsa det Alex säger. Det var tillgjort och konstlat.
2013-06-16
En otroligt välskriven kriminalroman av en av Sveriges bästa deckarförfattare. Sträckläsning med hög puls utlovas!
Visst återhämtar sig Kristina Ohlsson rejält efter den katastrofala "Paradisoffer" men hennes senaste spänningsroman - "Davidsstjärnor" - är långt ifrån en fullträff som hennes första tre böcker var. En lärare skjuts till döds på Salomonskolan i Stockholm inför elever och föräldrar och bara ett par timmar senare försvinner två judiska pojkar på väg till sin tennisträning.
Det är spännande. Från början till slut. Ohlsson skriver korta små stycken vilket ger ett högt tempo i boken och som läsare blir man aldrig uttråkad. Visst har hon en tendens att vrida intrigen ett par varv för mycket men det stör inte så mycket eftersom effekten blir drivande. Boken är lättläst och man vill faktiskt inte lägga den i från sig även om man nästan blir serverad upplösningen ganska tidigt.
"Davidsstjärnor" är den perfekta semesterläsningen och förtjänar verkligen att bli läst. Men jag kan inte undgå att undra varför den inte fick titeln "Papperspojken" istället.
2013-05-13
Den fick en trea dvs okey men inte mer. Det skulle gå att skrivas mycket tätare och mer spännande om man nu inte måste skriva närmare 500 sidor...? Hennes tidigare böcker ligger på en 4 och drygt det. Besviken men läste ut den.
”Davidsstjärnor” är Kristina Ohlssons sjätte bok. Jag har läst alla hennes fem tidigare böcker, och jag har tyckt riktigt mycket om dom allihopa. (Här är en länk till hennes femte bok, ”Paradisoffer”, och i det inlägget finns det också länkar till dom fyra tidigare böckerna).
Jag tycker mycket om Kristina Ohlssons sätt att skriva. Hon är en av mina absoluta favoritförfattare inom genren svenska kriminalromaner.
Hennes sjätte bok var inget undantag, utan den var lika bra som dom tidigare.
Intressant handling i boken, som mest utspelar sig i Stockholm, men också i Israel.
Rekommenderar verkligen ALLA Kristina Ohlssons kriminalromaner. Tycker mycket om huvudpersonerna som är med i alla böckerna.
( Läs gärna alla mina bokrecensioner i min blogg, Bims Blogg - http://bimsblogg.wordpress.com/category/bokrecensioner/ )