Dårskaper i Brooklyn

Auster, Paul

| 2005

Flag from sv

638


Nathan Glass har levt ett alldagligt lagom enstörigt liv som försäkringsman. När han med några år kvar till sextio drabbas av cancer förändras tillvaron. Med sjukdomen tillfälligt besegrad flyttar han från landsorten in till Brooklyn. Där springer han på sin brorson Tom Wood som han inte har sett på nästan tio år. Tom som var en lovande akademiker har förvandlats till en överviktig loser och tillsammans med bokhandlaren Harry Brightman bildar de en ovanlig trojka. De tre har sina egna sorger och tillkortakommanden att tampas med, men vänskapen gör livet lite enklare att leva. Det hela tar ännu en ny riktning när Toms försvunna syster Auroras dotter, Lucy, oväntat dyker upp. Lucy vägrar dessutom att tala. Flickans envetna stumhet gör efterforskningarna besvärliga men Tom och Nathan fruktar för Auroras liv, några veckor senare får de ett telefonsamtal där Aurora med panik i rösten ber dem...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Marc Moore

2016-04-16

Betyg

Kan hända har jag fått en ny favoritförfattare, (vid sidan av Nesser och Reginald Hill). Han beskriver livsöden som vävs samman på ett stillsamt och sympatiskt sätt. Väldigt lättläst och välskrivet. Och eftersom New York är för storslaget för att ett liv där ska kännas tillräckligt är de skönt att kunna snylta på andras livsöden, om än fiktiva. Det ända som jag inte riktigt kan bestämma mig för är om det är lite väl feel-good...

Lars Isaksson

2015-01-06

Betyg

Bitvis underhållande. Dessvärre är boken som helhet rätt slarvigt sammansatt med långa och osammanhängande historier. Någon flört med stadsdelen finns inte heller. Även översättningen av dialogerna har mer att önska då den känns som en pilsnerfilm i språket.

Anna Lindgren

2013-08-25

Betyg

Såsig Auster.

E

Erik Melin

2013-07-03

Betyg

Hej, du dårskaper i Brooklyn har varit en fantastisk vän och jag skulle till och med våga säga att jag har lärt mig någonting om livet genom att stifta bekantskap med dig. I Austers universum är du aldrig ensam.

Helena S

2010-07-26

Betyg

Första boken av Auster jag läser. Bra men får mig inte att vilja läsa något annat av honom just nu iallafall.

Niklas Lövgren

2010-07-13

Betyg

Som vanligt när Auster står för författandet är det välskrivet, fängslande och underhållande, men lite för lättsam och idealistisk för min (Auster)-smak.

Stark 3:a blir det dock!

M

Merja A

2010-03-08

Betyg

Boken gör skäl för namnet.Mycket dårskaper och många dråpliga historier ryms mellan pärmarna.Underbar humor.