Darling Mona

Ackebo, Lena

| 2018

Mona och Barbros mamma har just dött. Mona måste lämna sin älskade Albert och sitt nya hem på Mallorca för att åka till begravringen i Stockholm. Med hjälp av sin dagbok försöker Mona se tillbaka på sin barndom, på vad som faktiskt är hennes egna minnen, skapat. Och väl i Stockholm vill Mona också göra upp med en annan del av sitt liv. Hon stämmer möte med exmaken Torbjörn för att erbjuda honom sin vänskap. Ett möte som får henne att se såväl på honom som på sig själv med andra ögon. Lena Ackebos romaner om systrarna Mona och Barbro, "Världens vackraste man" och "Kära Barbro", har blivit älskade av både läsare och kritiker för sin förmåga att gestalta livets skiften i stort och smått. Tillsammans med årets roman "Darlin Mona", den sista delen i triologin, skildrar de med skärpa och ömhet hur svårt det kan vara att frigöra sig från det förflutna, hur en syster vågar skärskåda sig själv...

Pia Gummesson

2018-10-08

Fantastiskt bra slut på trilogin om systrarna Barbro och Mona.Underbara böcker.Kan varmt rekommendera alla 3.

V

villa-freja.se

2018-09-14

Nu har jag läst sista delen om systrarna Mona och Barbro och kan bara konstatera att Ackebo lyckas knyta ihop säcken på slutet. Alla de röda trådarna binds med andra ord samman. Det har varit en härlig läsning.

Anna Hedenstedt

2018-08-25

Precis som de två första böckerna suger denna tag i mig. Trovärdigt porträtt av Mona och en verklig knut i magen under läsningen. Lena Ackebo måste skriva fler böcker!!!

Blommiga Barbro

2018-08-22

Ett värdigt avslut på en mycket bra serie om systrarna Mona och Barbro och deras respektive närmaste omgivning. Inte fullt lika bra som de två föregående böckerna, men har man läst de två första så måste man nästan ta sig an den sista också. Jag ser mycket fram emot vad den skickliga Lena Ackebo kommer att skriva härnäst. Jag lyssnade på ljudboken med Katarina Ewerlöf som uppläsare och anser nästan att hon är mycket bättre på att läsa romaner än deckare.
Mitt slutbetyg blir, en 4:a! Rekommenderas absolut, men böckerna bör absolut läsas i ordning!