Där ingen vind blåser

Sjögren, Annika

| 2007

Flag from sv

43


Vad kan ha hänt tolvåriga Sandra? I småstaden Härnösand, där alla känner varandra, är det ju tryggt att bo. Vem kunde tro att ett barn kan försvinna medan hon säljer kakor för att tjäna pengar till en klassresa? Men Sandra är inte försvunnen, hon är död. Och när hon hittas börjar fasaden spricka. Det visar sig att allt inte är som det verkar bakom radhusens staket. Många av de till synes vanliga invånarna har hemligheter som de vill ska förbli dolda. Är det en slump att just Sandra mördades, eller finns det ett skäl till att hon blev ett offer? Där ingen vind blåser är en psykologisk kriminalroman, där mordfallet samsas med frågor kring det förflutnas roll i nutiden och den gåtfulla moderskärleken. Med Annika Sjögrens debutroman tar mellersta Norrland och staden Härnösand steget in i kriminallitteraturen.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Minna Matson

2016-07-28

Betyg

Boken är egentligen bra och säkert värd ett bättre betyg. Men jag har svårt att komma in i den, svårt att känna med personerna. Jag skulle vilja ha lite mer känslor, lite mer under ytan.

Solveig Andersson

2016-07-09

Betyg

Superb psykologisk spänningsroman med förträffliga personporträtt och en trovärdig intrig. Läs den!

Blommiga Barbro

2015-03-04

Betyg

Riktigt bra och spännande på ett psykologiskt och samtidigt realistiskt plan! I stil med Inger Frimansson! Jag läser gärna fler böcker av författaren. Stark fyra! Kan varmt rekommendera!

Erica B

2011-08-08

Betyg

Det här är Annika Sjögrens första bok, men för mig är det den sista jag läser. Tycker först att jag märker att hon har kommit längre i sitt skrivande och att denna bok saknar nåt som övriga böcker har. Men sen ändrar jag mig. Det här är en bok helt i min stil, en bok av Härnösands egen Karin Fossum. Har ni inte läste Annika Sjögren ska ni helt klart göra det!