Danteklubben

Pearl, Matthew

| 2004

Flag from sv

47


Boston 1865. En liten grupp litterära megastjärnor håller på att finslipa den första amerikanska översättningen av Den gudomliga komedin. Poeten H. W. Longfellows utkast nagelfars och kommenteras av hans kolleger Oliver Wendell Holmes och James Russell Lowell. Tillsammans med en känd förläggare utgör de Danteklubbens fyra medlemmar. Företaget är kontroversiellt. Det gamla gardet på Harvarduniversitetet betraktar Dante som en hädisk papist, vars osunda fantasier bara kan befläcka den erkänt sunda amerikanska folksjälen. Medan Danteklubbens skönandar ägnar sig åt sin exklusiva verksamhet inträffar en serie grymma mord i Boston. Till sin fasa upptäcker de att mördaren har haft Den gudomliga komedin som förebild när han har tagit livet av sina offer. De straff som de olyckliga i Inferno drabbas av har kopierats till punkt och pricka - mördaren mördar på det sätt som Dante...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

R

rojo Z

2013-09-16

Betyg

tyckte detta var ett sömnpiller. Inget tempo i berättelsen

Nils Thor

2010-12-27

Betyg

En besvikelse.
En bok med tafflig intrig. Varken handling eller personer är trovärdiga.

Torbjörn Nilsson

2010-08-02

Betyg

Detta måste vara ett av de värsta sömnpiller jag stött på, orkade sällan läsa mer än tio-tjugo sidor i stöten. Författaren tar sig själv på lite för stort allvar när han försöker lära ut så mycket som möjligt om de icke fiktiva rollfigurerna som han hyser alldeles för stor respekt för.

A Bookaholic Swede

2010-04-17

Betyg

Danteklubben är en spännande och synnerligen välskriven bok. Den kan kännas lite tung att läsa ibland och den är i min mening ingen bok man sträckläser. Detta är ingen enkel deckare där en polis jagar en mördare utan denna bok handlar istället om några äldre lärda män som håller på att översätta La Divina Commedia från italienska till engelska, ett översättningsarbete som möts av kraftigt motstånd från de konservativa herrar som värnar om den klassiska grekiskan och latinets ställning på universiteten i Amerika. Men mitt i allt detta så mördas en domare och mördaren verkar ha valt ut Dante som förebild. Så nu blir det upp till Danteklubben att finna mördaren. Vad jag verkligen gillade med boken var dess atmosfär, 1800-talets Amerika, gemytliga äldre män som trivs bäst i böckernas värld och som helt plötsligt måste leka amatördetektiver, dessa män har för övrigt funnits på riktigt, vilket jag tycker är helkul och jag är väldigt sugen på att ta reda på mer om dem. Som jag skrev innan så är boken välskriven och jag rekommenderar denna bok till alla som gillar historiska deckare.

Engelska Väninnan

2010-02-03

Betyg

Trög berättelse. Intresset uppehålls eftersom vi får en hel del äkta historiska händelser på köpet. Många personer att hålla reda på och upplösningen och mördarens motiv inte alls trovärdig.