Dansa min docka

Jansson, Anna

| 2021

Flag from sv

29


I januari 1967 flyter liket av en kvinna upp mellan isflaken i Svartån vid Örebro slott. Kvinnans namn var Mary Billbro och hon var tvångsintagen på sinnessjukhuset Västra Mark, en institution för "sinnesslöa, asociala och sexuellt opålitliga kvinnor". Drygt 50 år senare börjar hennes barnbarn Eva Kulitz släktforska. Hon är fast besluten att gå till botten med händelserna kring Marys död. Men Eva är utsatt för dödshot. Hon är handläggare på försäkringskassan, och några av dem som nekas sjukpenning begår självmord, vilket väcker vrede och protester. Kriminalinspektör Kristoffer Bark vid Örebropolisen börjar utreda hoten Eva utsatts för. Hans grävande leder honom tillbaka till mitten av förra seklet. Till de fruktansvärda gärningar som en gång utfördes på Västra Mark, och en kvinnohistoria som sträcker sig över fyra generationer. I Dansa min docka får vi äntligen återse Kristoffer Bark och...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

A

Anne Hansson

2022-02-21

Betyg

tredje boken om Kriminalinspektör Bark, här fastnade jag direkt, välskriven och lättläst, lagom med personer att hålla reda på. Kändes lite i tiden eftersom detta var något som hade funnits och hade hänt. Den här gången var det svårt att lägga sig ifrån boken, var lite negativ till de andra böckerna, men den här gången fastnade jag verkligen för berättelsen.

Lollos bokhörna

2021-10-03

Betyg

Det här är den tredje boken om polisen Kristoffer Bark vid Örebropolisen och jag tycker nog att det är den bästa av dem.

Anna blandar spänning och relationsdrama med historiska berättelser av hur man behandlade kvinnor som blev gravida utan att vara gifta i mitten av 1900-talet. Det är hemskt det man utsatte kvinnor för med tvångsvård och sterilisering. Allt vävs ihop till en väldigt spännande historia.

Storyn är oförutsägbar och jag tycker att boken är lättläst. Anna är en skicklig författare som fångar mig med sin berättelse och skapar karaktärer man vill veta mer om, läsa mer om.

Ännu en bra bok av Anna, längtar efter nästa!