Daddy

Cline, Emma

| 2021

”Novellerna är samtida och mycket obehagliga, och det går inte att sluta läsa. ” Barometern ”Emma Cline har en förståelse för det allra mest mänskliga - vårt icke-motstånd, vår svaghet och längtan - och den är närvarande i alla noveller.” Svenska Dagbladet”Emma Clines minimalistiska realism med dovt undersug visar på djupa psykologiska insikter i människors gränslösheter.” Aftonbladet ”det är som skildrare av modern förödmjukelse som Cline imponerar” Dagens NyheterEn frånvarande pappa hämtar sin son på internatskolan efter en chockerande våldshandling. Två flickor som fascineras av Mansonmorden börjar fota varandra i en lek som spårar ur. En ung kvinna inser att hon...

Marianne Skoglund

2024-01-15

Att läsa Emma Cline är ofta smärtsamt. Hon har en blick för mänskliga tillkortakommanden som påminner mig om hur Joyce Carol Oates skildrar medelålders män. Det finns också något Vita Andersenskt över vissa karaktärers monumentala ovilja eller oförmåga att göra något åt den hopplösa situation de hamnat i.

Marianne Skoglund

2024-01-15

Henrik Johansson

2022-02-16

Försöker mig på noveller. Går sådär. Högt och lågt men inget som fastnar riktigt.