Czentes Omega

Är du beredd att offra din sista chans för att rädda någon annan?På Intergalaktiska akademin för elever med särskild problematik får unga tjuvar, mordbrännare och bedragare möjlighet att komma tillbaka till samhället. För att klara sig måste de visa att de har lämnat sitt gamla liv.Men när fem elever upptäcker ett hot på akademin tvingas de in i en kamp där de inte kan lita på någon. Deras enda alternativ är att använda kunskaper som de gjort allt för att glömma.

Idas Recensioner

2020-12-12

Oj så positivt överraskad jag blev av Czentes Omega. Från första sidan blev jag helt fast i alla karaktärer som Anna Jakobsson Lund har skapat, miljöerna i boken är också helt fantastiskt beskrivna och jag drömde mig bort genom bokens fina beskrivningar. Jag är ett stort fan av science fiction och jag är chockad att jag inte läst denna tidigare, för Czentes Omega är en bok i precis min smak, med välgjorda karaktärer och en genomtänkt handling.

Jag tycker speciellt om hur Anna Jakobsson Lund har jobbat och verkligen tänkt igenom alla karaktärer: läsaren får följa varenda huvudkaraktärs tankar och man får lära känna alla karaktärer på djupet. Det finns inte en huvudkaraktär som jag inte tyckte om, utan jag fastnade verkligen för varenda en (även om Mika blev en stor favorit i slutet!).

Czentes Omega får högsta betyg från mig, inte bara för att den är välgjord och genomtänkt utan också för att handlingen kändes unik och intressant. Det är dessutom ett stort plus att boken innehåller alla möjliga karaktärer, och flera olika arter att lära känna. Detta är en pärla i sci-fi världen som ingen får missa! (andra delen är redan släppt, så den ska jag direkt lägga i att-läsa listan!)

Recension av: idasrecensioner.se

sannareads

2019-09-19

"Att göra samma sak och förvänta sig ett annat resultat, är inte det definitionen av galenskap?"

"Czentes Omega" av Anna Jakobsson Lund är den första boken jag läser av författaren, och wow, vilken bok! Jag är ett stort fan av dystopier men läser sällan ren sci-fi därför var "Czentes Omega" en stor överraskning då jag verkligen sveptes med i boken och berättelsen.

Bellix, Maczek, Pi, Leonide, Alysia och Mika är ett härligt och komplicerat gäng som alla har gjort något som har tagit dem till den Intergalaktiska akademin för elever med särskild problematik. Med hjälp av akademin är det meningen att de ska hitta sin väg tillbaka till samhället...Men när saker och ting inte är som de verkar på akademin blir det svårt för gänget att välja vad som är rätt och vad som är fel. Vem kan de lita på? Vem är vän och vem är fiende?

Jag fastnade direkt för Jakobsson Lunds sätt att skriva på då det var väldigt detaljerat men samtidigt lättläst. Karaktärerna kändes verkliga då de alla hade sina tydliga backstories, samt personligheter, vilket gjorde det lätt att skilja dem åt och följa deras individuella historier.

Mina favoritkaraktärer blev snabbt Leonide, Maczek och Bellix. Trion hade en speciell dynamik som gjorde det väldigt lätt för mig att tycka om dem, samtidigt som deras enskilda personligheter gjorde karaktärerna unika.

Boken i sig är äventyrlig och det känns som något spännande händer i varje kapitel, vilket gör att sidorna flyger förbi (även fast "Czentes" Omega är hela 423 sidor lång!). Slutet gjorde mig en aningens frustrerad då jag vill läsa fortsättningen nu, eller tja, helst sekunden jag hade läst sista meningen i "Czentes Omega" .

⭐️ "Czentes Omega" av Anna Jakobsson Lund får av mig en stark 4/5!

Tack till Anna Jakobsson Lund för det fina recensionsexemplaret och spännande äventyret.

Jennifer Johansson

2019-09-14

Tack så mycket för recensionsex, Annorlunda Förlag!

"Att omge sig med rätt personer kunde ge dig kraft att genomföra förändring"

På den Intergalaktiska Akademin kommer personer som tidigare har gjort brott men är väldigt smarta inom ett eller flera områden till för att plugga och avtjäna sitt straff. I denna värld finns det många olika arter och jag tyckte att det var svårt genom boken att förstå hur dessa personer såg ut och vart de olika arterna kom ifrån - hade varit väldigt givande att få någon form av sammanställning eller karta över världen de levde i. Men detta var ingenting som försvårade min förståelse för vilken karaktär som var vilken.

Vi får följa sex stycken karaktärer från olika bakgrund. Jag tyckte väldigt mycket om att man inte visste vart dessa karaktärer kom från ifrån början - utan att de mer och mer utvecklades och du lärde känna dem. Jag skulle jämföra uppbyggnaden av karaktärer likt Leigh Bardugo's Six of Crows, där handlingen är väldigt karaktärsdriven i början och du verkligen lär känna karaktärerna för att sedan få följa med dem på ett äventyr. Författaren själv har tagit inspiration från The Long Way to a Small, Angry Planet, som jag tyvärr inte har hunnit läsa ännu.

Handlingen tyckte jag var väldigt intressant. Det är fokus kring akademin där det ska hållas en tävling om en uppfinning. Tre av karaktärerna har sitt egna bidrag som de vill tävla med och man får följa dessa tre när de ska iväg och tävla. Men de märker snabbt att något inte riktigt står rätt till med tävlingen..

Jag tyckte jättemycket om denna bok. Jag gillar långsammare starter där du har chansen att lära känna karaktärerna och bilda din egna uppfattning om hur dem skulle göra i olika situationer. Det är sex fantastiskt utvecklade karaktärer som jag redan längtar att få lära känna bättre. Tyckte det var en bra första del i en serie om fem böcker - och det var roligt att författaren hade en handling för denna då jag ofta kan tycka att första böcker i långa serien inte har speciellt välutvecklad handling, utan mer enbart är en uppbyggnad av världen och dess personer.

Gillar du böcker som långsamt bygger upp karaktärerna, världen och handlingen för att sedan explodera i slutet och lämna dig övergiven och önska att du hade mer och få veta mer, då är denna bok något för dig.

Anna Jakobsson Lund, nu behöver jag nästa del i serien!

Briljant, gripande & spännande!