Cykelreparatrskan och ytterligare historier

Bl, Gunnar

| 2003

I sin andra novellsamling fortstter Gunnar Bl sina underliga underskningar av sexualitetens skuggor, kroppsneurosernas frlpningar och pornografins omjligheter. Reaktionerna p hans frsta bok var skiftade, men en sak var alla verens om: ngot liknande hade de aldrig lst. Mnga skrattade, ngra krktes, och en liten handfull upptckte till sin fasa att de blivit kta. Gunnar Bl skriver konstiga sagor fr konstiga vuxna. Ofta handlar det om knsdelarna och deras mysterier. Karaktrerna i hans noveller r smutsiga, besatta och ganska otroliga. Och nstan vad som helst kan hnda: skolflickan blir jttestor, strumpbyxorna gr sjlva uppfr trappan, beskarna frn Jehovas Vittnen visar sig vara sexmonster. nd r det ngot bekant med det som hnder: lngst inne i vra nyttiga, frnuftiga huvuden rr sig mrkliga monster. Gunnar Bl tycker om att slppa ut dom.

Kapten Stofil

2010-04-10

Frsta sidan i "Skolflickan" r helt otroligt roligt. Jag kopierade den och satte upp den p jobbet. Senare blev jag uppsagd och fick rdet att inte anvnda "jag gillar konstiga sagor fr konstiga vuxna" i det personliga brevet. Vrlden r konstig.