Cuba Red

Mårtensson, Bodil

| 2005

Flag from sv

50


'Backa bilen!' beordrade Cuba Red. Toni Tong käftade inte emot, utan gjorde exakt som Cuba ville. De var på jakt. Sökte intensivt genom Key Largos prostitutionsstråk efter en lämplig hora. Cuba begärde plötsligt att Tong skulle stanna alldeles intill en halvmörk, skitig gränd. 'Henne där får jag garanterat för under 50 dollar', sa han. 'Ja, men för fan?', menade Toni. 'Bara släpp av mig här', envisades Cuba. 'Kör sedan en sväng och hämta upp mig här om 10 minuter igen.' Exakt 10 minuter och 18 sekunder senare vräkte Cuba upp bildörren och slängde sig ner på sätet bredvid Tong. 'Kör', väste han och dängde något på instrumentbrädan, 'bara kör som satan!' Toni gjorde exakt som han blivit tillsagd. Inte förrän de var nästan ute på Highway 1 upp mot Miami slog han av på farten så pass att han kunde kolla vad Cuba hade lagt på panelen. Det var 10-dollarsedlarna han fått med sig....

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Maria Mobiny

2013-02-16

Betyg

Spännande och man vill läsa mer av Bodil Mårtensson

Pia Stendahl

2011-08-18

Betyg

Bodil Mårtensson har en berättarglädje i sina böcker vilket lyfter böckerna. Böckerna känns trovärdiga eftersom jag upplever Mårtensson som påläst i det hon skriver om. Mårtensson har ett välformulerat språk även om jag uppfattar det som lite torrt och formellt. Jag gillar hennes miljöbeskrivningar om bland annat Helsingborg även om det är mindre av den varan i denna bok.

Tanken att en kriminell gör inbrott hos polisen för att stjäla polisens register är skrämmande. Framför allt när tanken är att bilda ett nytt kriminellt gäng fullt av handplockade specialister och utifrån det bilda ett nytt kriminellt gäng med specialkunskaper är skrämmande.

Cuba Red är skriven i högt tempo, boken är riktigt spännande och intrigen består av många trådar som vävs samman på ett lyckat sätt. Jag tror nog att Cuba Red är Mårtenssons bästa bok hittills (av dom jag läst). Den får en riktigt stark trea i betyg.

www.bokbrus.se finns fler ljudboksrecensioner.
/Pia

kristina johansson

2010-05-30

Betyg

Riktigt spännande deckare med härliga peronskildringar. Duktig författarinna som borde uppmärksammas mer och det märks att hon utvecklats genom böckerna/åren :)