INSTANT NEW YORK TIMES BESTSELLER "Blazing...Visceral" (Los Angeles Times) - "Exceptional" (Newsweek) - "Bold...Heartfelt" (New York Times Book Review) - "Thought-provoking and thrilling" (GMA) - "Suspenseful and poignant" (Scientific American) - "Gripping" (The Sydney Morning Herald) From the author of the beloved national bestseller Migrations, a pulse-pounding new novel set in the wild Scottish Highlands. Inti Flynn arrives in Scotland with her twin sister, Aggie, to lead a team of biologists tasked with reintroducing fourteen gray wolves into the remote Highlands. She hopes to heal not only the dying landscape, but Aggie, too, unmade by the terrible secrets that drove the sisters out of Alaska. Inti is not the woman she once was, either, changed by the harm she's witnessed--inflicted by humans on both the wild and...
Betyg: 5 av 5 - 📚 - Den här boken, När vargarna kom, är den australiensiska författaren Charlotte McConaghys andra bok för vuxna. Hon har tidigare skrivit boken Den sista migrationen, som jag inte har läst, plus några ungdomsböcker, som jag inte heller har läst. Men jag ska definitivt läsa flera böcker av henne framöver, eftersom jag tyckte så mycket om den här. Den här boken är en lite annorlunda bok, som är både välskriven, spännande, engagerande, och gripande. Och jag kan varmt rekommendera den.
Ännu en gång har McConaghy lyckats väva in ett djur i handlingen som gör att boken blir intressant. Vargfrågan är hos många väldigt känslig och jag uppskattar därför att författarinnan skriver om den. Handlingen är bra men jag tycker nog att hennes bok "Den sista migrationen" var snäppet vassare. Kanske gör denna bok sig bättre när en läser den i fysiskform men som ljudbok tycker jag att den är värd 3+.
Det är en underbar berättelse. Jag älskar verkligen den här författaren och kommer troligen alltid att göra. Det är alldeles unika böcker som har ett sådant djup och alldeles oförutsägbara karaktärer och händelser. Dessutom får jag lära mig så himla mycket om både djur och natur och vår värld. Jag blir själv sugen på att ge mig ut i skogen och förälska mig i den åter igen. Det är mycket som är så fint och hjärtskärande i berättelsen, mycket som också är så chockerande och det gör att sidorna bara flyger fram. Jag älskade boken, det finns ingen lik den. Det är språket, det är karaktärerna, det är hela händelseförloppet och det är slutet. Själva berättelsen har inga likheter med den förra boken Den sista migrationen och ett tag tänkte jag att den boken var lite bättre för mig personligen, men när jag väl läst ut denna och fick helheten känner jag att nej, båda är lika fantastiska. De är bara väldigt olika och två olika sorters berättelser. Förutom att Charlotte har sitt egna unika sätt att skapa en berättelse på, och samtidigt lära oss så mycket. Hon är en underbar författare helt enkelt!
Det här är en av årets mest efterlängtade böcker. Charlottes debutroman ”Den sista migrationen” var en av de bästa böcker jag läste förra året så denna har jag längtat efter.
Igår bokcirklade vi om boken och den passar bra för diskussion. ”När vargarna kom” väcker många tankar och det var skönt att få ventilera och diskutera det med andra.
”När vargarna kom” är en spännande berättelse om kärlek till både vargar men också till människor, vänskap, familjeband, hemligheter, att våga lita på varandra och att aldrig förlora hoppet. Systrarna som har ett otroligt starkt band mellan sig har lämnat Alaska efter en tragedi och deras öde är gripande. Boken utspelar sig både i dåtid och i nuet och växlar däremellan.
Det här är en gripande bok om människans påverkan på miljön, kärleken till vargarna och att möta den oro som människor kan ha kring dessa djur.
Charlotte McConaghy har verkligen ett speciellt berättarsätt som liksom kryper under huden på mig. Jag tycker om berättelsen även om jag ibland har svårt att veta om det är då- eller nutid som boken utspelar sig i. Det blev lite förvittrande emellanåt. Det här är en berättelse som kommer att stanna länge i mina tankar även om jag inte blev lika golvad som med författarens debutroman.
Är boken läsvärd? Definitivt! Det är en speciell läsupplevelse.
Läste för några år sedan om vargarna i Yellowston nationel park, så underbart.
När jag fick denna i min hand och började läsa så tänkte jag att detta käner jag igen, de vill rädda ekosystemet. Men det är inte så enkelt. Den handlar om så mycket mer, mord, vargattacker? Ömhet, sorg, natur och så vackert beskrivet att det tar nästan andan ur mig.
Även hennes tidigare bok var fantastiskt bra ” Den sista migrationen” Läs!
”När vargarna kom” är en av de böcker jag varit allra mest pepp på 2022! Knep första plats på bibblan och läste snabbt ut den. Precis som i författarens ”Den sista migrationen” är språket som en vacker, melankolisk poesi och fokus ligger på naturen, djuren och hur vi förstör världen. Jag hade dock förväntat mig en helt annat story, ett helt annat slut, så jag är inte helt säker på vad jag tycker. En typisk bokcirkelbok jag hade velat diskutera efteråt.