Corpus delicti

Palm, Elias

| 2010

Flag from sv

128


Mord eller självmord? Dränkning eller drunkningsolycka? Kan man utesluta att en person blivit bragd om livet när kroppen är förruttnad eller illa bränd? Det är frågor som rättsläkaren Ella Andersson dagligen ställs inför.När Ella var sex år gammal förlorade hon både sin far och sitt föräldrahem i en våldsam eldsvåda. Drygt trettio år senare lägger hon nu ett bud på ett antikt bordsur som är märkligt likt det som stod i det nedbrunna barndomshemmet.Därmed dras Ella in i en privat undersökning av sitt förflutna, parallellt med de ordinarie dödsfallsutredningarna. Motvilligt tvingas hon inse att det finns kopplingar mellan hennes barndom och ett lik som undersöks på den rättsmedicinska avdelningen. Kopplingar som någon tycks vara mycket angelägen om att hon inte ska se.Corpus delicti är en smart och gåtfull deckare, skriven av Elias Palm den första svenska deckarförfattaren som själv arbetar...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Cindy Kempe

2016-08-05

Betyg

Att läsa en bok som är skriven av en rättsläkare gör att detaljerna om yrket känns pålitliga. Det lyfter historien för min del och det känns som att jag även lär mig en del. Tycker också att det är bra att en manlig författare väljer att ha en lyckad kvinna som huvudkaraktär. En kvinna som inte trånar särdeles mycket efter män. Jag har inte läst så många böcker som matchar dessa kriterier innan. Allt som allt väldigt bra och boken lästes snabbt ut. Nackdelen är väl att vissa saker skrivs lite väl naivt och känns aningen tillrättalagda. Även plus för den bakomliggande storyn.

Monika W

2016-03-16

Betyg

Jag är ju en deckarnörd av rang, jag är speciellt svag för svenska deckare och om det dessutom är en debut så är jag såld. Därför är det extra märkligt att just en sådan har blivit stående oläst i min hylla i över fem år. Läs mer på http://bokslut.blogspot.se/2016/03/corpus-delicti-av-elias-palm.html

Anna Johansson

2014-08-07

Betyg

Tycker om att boken handlar mycket om rättsmedicin. Dock har den ingen större spänningsfaktor, även om den har en bra handling med några överraskningar. Kommer att läsa/lyssna på fortsättningen.

E H

2014-04-12

Betyg

Rättsläkartemat känns nytt och fräscht. Storyn kändes lite seg och jag hade högre förväntningar på spänningsnivån.
Kommer läsa hans andra böcker med önskan om mer detaljer kring rättsläkararbetet och en mer nervpirrande handling. Blir ändå en fyra pga mitt intresse av rättsmedicin.

Ann Simonsson

2013-08-26

Betyg

En snäll o annorlunda deckare. Mycket rättsmedicin. Ingen bok som imponerade,men skall lyssna på de andra böckerna.

H

Hannes Took

2013-07-22

Betyg

Bra i grunden men jag tycker historien försvinner i för mycket tekniska detaljer om lik och tillvägagångssätt - det är fascinerande men blir drygt i längden. Intressant att följa en rättsläkares perspektiv hur som helst, jag kommer läsa de andra böckerna i serien också!

D

david Lindberg

2013-05-26

Betyg

Bok i helt min smak. Rättsmedicin är så otroligt intressant. Bra intrig

Lena L

2013-05-26

Betyg

Lovande debut. Ser framemot att läsa nästa bok .

O

Olga Lund

2013-03-31

Betyg

Meh. Tråkigt.

Stina Jönsson

2012-07-10

Betyg

Trög i början men tog sig på slutet.

Marita Ryen

2012-06-01

Betyg

För lite spänning och för mycket teknisk information. Fast med facit i hand var den ok. Bra historia men långdragen.

H

Helena Nielsen

2012-05-21

Betyg

Tyckte den var en aning seg. Författaren kunde under flera sidor berätta om sminkningen och vem kan, som inte är van att sminka sig, få ett snyggt "sminkresultat" efter att ha kollat på en bild. Tyckte det märktes att det var en man som skrivit om en kvinnlig huvudperson, hade kanske varit bättre med en manlig.

Anna-Karin L

2012-05-12

Betyg

En bok i min smak. Visserligen mycket att hålla reda på i början, men jag var rätt fort fast. Slutet var oväntat men en positiv överraskning.

Anette Carlsson

2011-12-15

Betyg

Början av boken var inte så bra. Jag visste inte vilket fall som var viktigt och det var lite för många händelser där man inte fick veta vad som egentligen hände. Men andra halvan av boken var mycket bättre. Annorlunda slut.

Betyg

Tycker att första delen av boken drar ned betyget. Blir massa lösa trådar som hänger för länge innan de binds samman.

Kristina Simar

2011-07-14

Betyg

Detta är rättsläkaren Elias Palm debutroman och jag blev helt förälskad i den. Bokens detaljerade beskrivningar om hur en obduktion går till och hur kroppen delar ser ut efter döden tyckte jag var väldigt intressant. Det kändes lite som en lärobok i obduktionsteknik. Språket var något avancerat och det tyckte jag också om. Ella Andersson var fint beskriven och jag kände sympati för henne. Nu vet jag att del två om Ella Andersson kommer ut i september, även denna gång på Ordfront. Den kommer jag givetvis att kasta mig över direkt.

Rasmusmatte .

2011-03-26

Betyg

Kändes slo en ganska medelmåttlig deckare som inte stack ut någonstans. Helt ok att läsa men den försvann lika fort i mina tankar efter att jag läst den.

Camilla Antonsson

2011-02-19

Betyg

Jag gillade denna!! Hoppas på en fortsättning snart! hade passat bra som sommarläsning :)

Tove Skarstedt

2011-01-19

Betyg

Ännu en överraskning - riktigt intressant. Lite stelt språk, men fina förklaringar av hur kroppen beter sig efter döden. Dessutom hade han den goda smaken att bevara hemligheten till på slutet. Intressant debut!

Betyg

Det här var en bok helt i min smak, både spänning och romantik.Lite annorlunda med en rättsläkare.Dessutom fick man lära sig mycket om kroppens funktioner. Jag hoppas verkligen det blir fler i denna serie

Christian Eriksson

2011-01-06

Betyg

Mycket bra och spännande bok av Elias. Hoppas att han kommer tillbaka med Ella snart igen.

Liza Bolin

2010-11-04

Betyg

Spännande vardagsdeckare, skriven av en rättsläkare om en rättsläkare. Palm gör inga försök att glamourisera jobbet, inget CSI Miami här inte! Istället får man följa en helt vanlig rättsläkare under helt vanliga arbetsdagar, fast plus ett mysterium eller två förstås. Resultatet blir en förvånansvärt stark debut, språkligt har jag inte många invändningar och spänningen håller i sig på ett mjukt sugande vis.

Britt-Marie Kullin

2010-10-17

Betyg


Jag älskar ju kriminalromaner, och speciellt svenska. Det här var en lite annorlunda deckare som handlar om en kvinnlig rättsläkare, skriven av en manlig rättsläkare.

Boken var spännande, lättläst och bra. Och jag läser gärna fler böcker av den debuterande författaren, gärna i samma serie.

( Läs gärna alla mina bokrecensioner i min blogg, "Bims Blogg” - http://bim.blogg.se/category/bokrecensioner.html )