CORALINE

Jones, Stephen

| 2009

Flag from en

716


In cinemas April 2009, "Coraline" is a stop-motion fantasy film animated and co-directed by Henry Selick, based on Neil Gaiman's Hugo and Nebula Award-winning novella. Shortly after moving into her new home a young girl named Coraline is drawn to a mysterious locked door. Behind the door and down a gloomy corridor she finds a strange duplicate world, with an eerie duplicate flat and a duplicate but off-kilter Other Mother and Other Father, with black button eyes, who won't let her return to the real world. A stunning full-colour guide to the making of the movie, featuring hoards of rare and exclusive photos and illustrations, and interviews with the cast and crew, this book takes the reader on an in-depth tour of a movie that is destined to be a fantasy classic.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Philip Stenström

2017-10-02

Betyg

Coraline heter hon, inte Caroline som de nya grannarna felaktigt kallar henne. Coraline Jones, som är nyinflyttad i området med sina föräldrar, går gärna på upptäcksfärd i och omkring det nya lägenhetshuset. Genom en dörr, som en magisk portal, överförs Coraline och uppenbarar sig i en helt ny förbryllande värld, en fantasifull sådan med parallella föräldrar som tycks vara bättre än Coralines riktiga föräldrar. I denna fantastiska nya värld upptäcker och förundras Coraline av lustiga och finurliga karaktärer som är intresseväckande och egendomliga. Men, sakta och oväntat, tar lyckan en oanad vändning och det som en gång tycktes spännande och annorlunda blir snart en skräckfylld upplevelse för Coraline. Plötsligt står hennes, men även föräldrarna och några andra otursdrabbade barns, själar på spel.

Neil Gaiman, mästare i fantasifulla berättelser, presenterar i 'Coraline' en egendomlig och intresseväckande fantasivärld som bryter mot verklighetens alla lagar. Romanen Coraline kallas, med all rätt och respekt, för en modern Alice i underlandet. Med en berättarstil, som förbryllar och imponerar, skildrar Neil Gaiman en fantasieggande värld som få författare lyckas åstadkomma. Coraline innehåller alla ingredienser för att skapa en spännande och fantasifull berättelse. Tolkningsmöjligheterna för en bok som denna är oändliga och lite till. Läs Coraline, och hänförs över den magiska värld och förtrollande väsen som kommer till liv.

N

Niki ~

2014-01-23

Betyg

Huva, nu kommer jag inte kunna sova inatt

amanda hildur

2013-09-27

Betyg

Berättelsen om Coraline som helt plötsligt hamnar i en parallell värld där hennes föräldrar inte längre är hennes föräldrar utan någon form av monster skulle kunna vara så obehaglig, men det är den inte.

Pernilla Lindholm

2013-09-15

Betyg

Spännande, intressant rak-på-sak-ungdomsbok som jag hoppas kommer gå hem hos mina åttor i engelska. Jag blev i alla fall underhållen!

Johan Furusvärd

2013-06-23

Betyg

För att citera författaren: barn ser den som ett äventyr och vuxna får mardrömmar. Underbart språk och spännande historia!

Sanna Carlborg

2013-05-14

Betyg

Så perfekt barnbok. Rolig, läskig, detaljrik. För en femma fattas bara lite mer "vuxendjup" för mig som lämnat barndomen.

Natasha Illyés

2012-12-05

Betyg

En underbar prosa till en spännande historia för många åldrar.

Sara Wall

2012-08-14

Betyg

Inte alls lika målande och magisk som jag förväntat mig. Filmen är faktiskt ett mästerverk i jämförelse, för att den kompletterar boken och gör den mer fantastisk.

L

Lucia Cocco

2012-02-25

Betyg

En jätteläskig bok för barn från sju år

Eyez Only

2011-11-02

Betyg

Underbar skräcksaga.

Lotta Berling

2011-10-02

Betyg

Ganska läskig. Fint tecknad, men ändå lite själlöst. Jag har inte läst originalet och hade ganska höga förväntningar, som inte infriades av denna grafiska version.

Jasmina <3

2010-11-10

Betyg

Jag tycker denna bok var mycket bra.
Både spännande och läskig men jag skulle inte rekomendera den till ett barn i alla fall.
Till er som inte läst den så kan jag rekomendera den i alla fall.

Magnus L

2010-10-20

Betyg

Jag minns inte så mycket men filmen är skiiiiiiiiiiiiiiitbra!!

Ulla Englund

2010-07-23

Betyg

Jag skulle inte låta barnbarnen se denna på många, många år. Lämnade en ruskig känsla kvar.

Betyg

Usch, den här var riktigt, riktigt obehaglig! Tyckte nog att den var ok eftersom det ju är en ungdomsbok. Hade jag varit i 12årsåldern hade jag nog älskat den!

Jessie .

2010-05-02

Betyg

varken läskig eller obehaglig men riktigt dålig och barnsligt skriven.

Felicia Dahlqvist

2010-01-16

Betyg

usch, inte alls bra enligt mig. jag förstår om det kan bli en hyfsad film av denna men som bok räcker det inte. dåligt berättad, författaren bygger inte upp någon spänning alls. platt.

Madelene Helgesson

2009-09-21

Betyg

Det är en mörk och spännande saga, hela tiden känns den smått obehaglig, som om ett monster hänger över sidorna redo att sluka dig när den så vill. Gaiman är en mycket bra berättare och hans text flyter väldigt fint. Rekommenderas.

Sofia Åkerberg

2009-07-26

Betyg

Klart mörkare än filmen och med en skum atmosfär redan från början. Gaiman är en författare med ett klart unikt perspektiv i sina böcker. Coraline själv är dessutom en mycket positiv flickkaraktär -- självständig, modig och initriativrik...