Comedy Queen

Jägerfeld, Jenny

| 2018

Flag from sv

24


Nominerad till Augustpriset 2018! Mamma fick folk att gråta. Hon får fortfarande folk att gråta fastän hon inte ens lever. Ibland när pappa duschar hör jag att han gråter. Jag tror att han tror att det inte hörs. Men det gör det. Därför tänker jag aldrig gråta. Aldrig! Och jag tänker inte få folk att gråta. Jag tänker få folk att skratta. Det är min mission! Sasha har just fyllt tolv år. Atomnumret för magnesium. Hennes mamma brukade säga att en del människor har funny bones. De är liksom roliga ända in till skelettet. Sen finns det de som kan lära sig att bli roliga, om de övar. Det finns också en tredje sort som inte är roliga alls, hur mycket de än försöker (troligen är Cecilia, Sashas lärare, en sån). Tyvärr misstänker Sasha att hon inte har funny bones, men hon har en plan: Hon SKA bli en riktig comedy queen! Och hon tänker öva tills vartenda halvtrist ben i kroppen är roligt. Om hon...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Sara Bengtsson

2018-06-23

Betyg

V

Villivonkansbooks

2018-06-18

Betyg

Sashas mamma lever inte längre. För att inte bli som sin mamma har Sasha gjort en lista över sju saker hon måste göra. Om hon lyckas med det, kanske det andra onda som skaver försvinner.
🐴
Jag har läst nästan alla böcker som Jenny har skrivit. Jag tycker mycket om hennes böcker. Comedy Queen är inget undantag. Sashas mamma begick självmord och nu försöker Sasha och pappan överleva. Men trots all sorg och det mörka ämnet känns det hoppfullt och positivt. Författaren skriver fantastiskt bra, relationer, känslor och svärta skildras med underfundig humor. Jag får små skrattattacker titt som tätt i boken, den är så rolig! Rekommenderas varmt till alla från 9år och uppåt!