Comedia Infantil

Mankell, Henning

| 1998

Flag from sv

458


I en afrikansk hamnstad står en man på taket till en teater och ser ut över bebyggelsen. Vid hans fötter ligger en döende pojke, mager och medfaren. Det är Nelio, gatubarn och profet, som bara tio år gammal besitter en gammal mans klokhet och visdom. Men vem är han egentligen? Under tio nätter berättar Nelio sitt livs historia för den man som burit upp honom på taket, allt medan hans liv sakta rinner ut. Det är en hemsk, vacker och fascinerande historia som börjar med att Nelio kommer till staden, på flykt undan en fruktansvärd katastrof. I hans tioåriga medvetande formar sig en bild av den tid och den värld som är vår.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Magnus Johansson

2016-07-22

Betyg

Hade mycket höga förväntningar då jag till slut la manken till och plöjde den här boken. Kan inte precis säga att de infriades, men berättelsen är fin och underhållande. Klart läsvärd.

Sara Green

2016-05-27

Betyg

Vacker och sorglig berättelse som berör mig oerhört. Ett barns perspektiv skildrat med hjärta, klokhet och trovärdighet. En grym, men finstämd påminnelse om ojämlikheterna i världen.

Å

Åsa Arveberg

2015-11-05

Betyg

En tänkvärd bok om barns utsatthet och livet på gatan. En historia som kan och bör uppmärksammas gång på gång.

Izabela Horn

2012-12-16

Betyg

Comedia infantil är som en öppen lucka in i gatubarnen liv. Detta är ingen bok med lycklig slut utan en bok som berättar sanningen om livet på gatan .

L

Lars Norqvist

2011-03-01

Betyg

Min bästa bok

K

Karin Löfstrand

2010-09-16

Betyg

100619: Helt okej, men trots att det är en "hemsk" historia blir jag inte särskilt berörd.