Cocaina

Linton, Magnus

| 2010

Flag from sv

56


Om kokainets blodiga produktion och pulvrets växande roll som bränsle i krig och politik. Vid tiotalets ingång genomgår kokainet en bred popularisering i Sverige och Europa som kommer få stora konsekvenser för all framtid. Många här, men framför allt där. Hos andra. "Cocaina - en bok om dom som gör det" är inte ett reportage om knark som hot mot svensk ungdom, utan om efterfrågans och antidrogkrigets betydelse för pulvrets blodiga arbetsgolv; Colombia ? det trasiga land som producerar 70 procent av allt kokain världen konsumerar. Magnus Linton gräver upp rötterna till en av världens största industrier och tar läsaren med på en brutal resa genom kokainets galna historia, produktionens våldsamma villkor och dess växande roll som bränsle i geopolitiska krig och religiösa världsbilder. Cocaina är en uppföljare till Augustnominerade Americanos.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Per Englund

2013-06-30

Betyg

En bra och informativ bok.Jag saknade europa. Europa beskrivs många gånger som en väldigt stor marknad men sedan får man inte veta något mera.

h4l h4rtl3y

2013-06-24

Betyg

Välskriven, varierad och enagerad berättelse om en totalt galen industri.

S

Sofia Lindberger

2012-01-20

Betyg

Fantastiskt spännande och underbart språk. Lite mycket namn att hålla reda på och fakta, men det bidrar till att boken känns mer seriös. Klockrena metaforer, liknelser, formuleringar och beskrivningar som ger nya perspektiv och insikter. Intellektuell orgasm!

M

Marie Hvall

2012-01-07

Betyg

Bra research, dålig korr.läsning

kniven .

2011-08-29

Betyg

driv och spänning i språket och det blir aldrig dåligt. dock alldeles för faktaspäckat och för många namn och personer att hålla reda på som inte gestaltas, vilket tyvärr drar ner betyget rejält.

Karin Lundberg

2010-12-17

Betyg

Både intressant och relevant! Blir aldrig tråkig, och språket flyter på bra trots att det är mycket "fakta".

Betyg

Helt klart den bästa av de tre stora kokainböckerna på svenska.

Elisabeth E

2010-10-07

Betyg

Väldigt intressant om kokainets utbredning i Colombia. Bra flyt i språket och känns aldrig tungläst.