City of Glass

Clare, Cassandra

| 2009

Flag from en

Love is a mortal sin, and the secrets of the past are deadly. Plunge into the third installment in the internationally bestselling Mortal Instruments series and "prepare to be hooked" (Entertainment Weekly). To save her mother's life, Clary must travel to the City of Glass, the ancestral home of the Shadowhunters--never mind that entering the city without permission is against the Law, and breaking the Law could mean death. To make things worse, she learns that Jace does not want her there, and Simon has been thrown in prison by the Shadowhunters, who are deeply suspicious of a vampire who can withstand sunlight. As Clary uncovers more about her family's past, she finds an ally in mysterious Shadowhunter Sebastian. With Valentine mustering the full force of his power to destroy all Shadowhunters forever, their only chance to defeat him is to fight alongside their eternal enemies....

My.loved.books

2021-04-18

Tredje delen av en serie som enbart levererar bladvndare! Spnnande, bitvis otck menalldeles, alldeles UNDERBAR!

Den tredje delen av "The Mortel instruments"; "Stad av glas" r inget undantag frn de tv frsta delarna; "Stad av skuggor" och "Stad av aska" en bladvndare!

Jag r helt fast nr det kommer till det persongalleriet; Jace, Clary, Simon, Alec, Magnus, Isabel och Luke m.fl. Favoriterna r Malec!

I den hr boken fr vi flja med till Skuggjgarnas land Idris och staden Alicante; den s kallade Glasstaden. Tornen runt Alicante som hller demorna borta brjar svikta och skuggjgarnas lskade Glasstad attackeras mitt under ett viktigt rdslag.

Men tragedin drabbar ocks vra huvudpersoner p allra vrsta stt... Men fr andra s finns det ljusglimtar i den allt mrkare vrlden som finns runt vrldens skuggjgare. Den stora frgan vi alla stller oss kommer Glasstaden falla och tas ver av den vrsta skuggjgaren i modern tid?

Ska bli S spnnande att lsa fjrde delen "Fallna nglars stad"!

Bokslukerskan

2019-07-17

Betyg: 4/5
Efter att ha lst de tre frsta bckerna i denna hyllade serie kan jag inte annat n att slla mig till fanskaran! YA-fantasty nr den r som allra bst!!

Under en utekvll p den hippa nattklubben Pandemonium i New York tar livet en drastisk vndning fr Clary. Hon dras in i en mrk vrld av skuggjgare, demoner, varulvar, vampyrer, lvor och magi. Hennes tillvaro vnds upp och ner, i hela sitt liv har hon undanhllit den verklighet som nu drabbar henne. Tillsammans med Clary och de andra skuggjgarna fr vi ta del av svindlande ventyr, frtrollande miljer, hjrtslitande krlekshistorier, fascinerande varelser och detaljerad magi. En fullndad fantasymix!

Cindy Kempe

2017-10-14

n s lnge bsta boken och det r mer n en gng jag tnker att det r som en modern berttelse om Hitler och att st upp emot kategorisering och diskriminering. Var s spnnande att jag knde mig beronde av att f veta mer hela tiden och drmde om boken p ntterna. Aningen irriterande att Clary tappar alla stelear hela tiden dock.

Erica S

2017-01-05

OMG.. lskade denna boken. Gick inte att lgga ifrn sig.. Bsta boken i serien n s lnge en stark femma. LOvvvvvvvvvvvve it.

Anna Jensen

2015-11-08

Jttebra serie!

Yvonne Nilsson

2015-04-06

En jttebra serie, dr del tre var den bsta av alla

I

Ida Andersson

2014-02-19

Gillar att berttelsen fortstter, som om hela serien vore en enda jttelng bok. Krleksdramat r inte allt fr dramatiskt, vilket r bra.

Jennie Bjrklund

2013-07-21

Den bsta i serien och trots att jag tidigt - redan i frra boken - fattade hur allt lg till s var det riktigt spnnande att se hur hon skulle f ihop det! r det bara jag frresten som lskar att Jace spelas av Jamie Campbell i filmen - tycker han ser precis ut som jag frestller mig Jace!

Emma Westberg

2013-05-16

Allts, jag vet inte vad det r med de hr bckerna. Storyn r inte den bsta, inte heller r karaktrerna eller sprket p en ovanligt hg niv. Trots det KAN JAG INTE LGGA DEM IFRN MIG. Har lst ut varje bok p mindre n ett dygn, bara fr att jag inte kan sluta. Wtf, liksom.

Fanny Nilsson

2013-03-06

Man skulle nog kunna sammanfatta min sikt om boken med 4 ord:
Yes!
Och
I knew it!

Sonia Tibblin

2012-08-04

Helt klart den bsta hittills. Resan genom Idris och staden av glas blir otroligt spnnande och ventyrsrik!

Miriam T

2012-05-19

Iris Eriksson

2011-06-26

andra bttre n frsta, som r jtte bra till att brja med! Frstr inte var frfattarna fr fantasin frn.. dela med er lite va? ;)