Cirkusflickan

Jag var sex år när min mamma sålde mig till en cirkus. Hon fick pengar till en varm yllekappa och ett par handskar i skinn." Ellen lever med sin ensamstående mamma. Det är en kall vinter och de har det knapert. Ellen får klara sig mycket själv, och trots att hon är förbjuden att gå utanför porten gör hon små utflykter ner till hamnen. Där brukar hon klättra omkring och balansera på räcken. Det är vid ett av dessa tillfällen som cirkusdirektören Madame Zenitha får upp ögonen för den lilla flickan. Hon lägger märke till att Ellen är ovanligt vig och inser att det finns stora pengar att tjäna på henne. Det är en hård värld som Madame Zenitha lurar in Ellen i - tuffa träningspass, sena föreställningar och en krass och kärlekslös tillvaro. Men värst av allt är nog ändå lögnen, lögnen om att Ellens mamma faktiskt sålde henne. Camilla Lagerqvist skildrar Ellens väg från liten flicka till uppburen...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Eva Pettersson

2020-08-30

Betyg

Jag gillade verkligen den här boken! Så spännande att få drömma sig bort till cirkusens annorlunda värld. Och med en gripande historia i botten, sedd ur ett barns perspektiv.

M

Marie Larsson

2015-10-30

Betyg

Min ena 11-åring uppskattade den här boken mycket, även om hon ibland fick lägga undan den för att den var så sorglig. Pratade dock mycket om den efteråt.

Carolina Bellenger

2015-10-03

Betyg

En ungdomsroman helt i min smak. Hade velat läsa mer.