Cirkusdirektörens dotter

Gaarder, Jostein

| 2003

Flag from sv

66


Petter lever på att sälja romanämnen till författare med idétorka. Nu anar han en konspiration av dem som vill hindra att detta blir känt. Som ett slags livförsäkring skriver han därför sina memoarer. Jostein Gaarders nya roman är i klass med världssuccén Sofies värld. Fredlös och på flykt sitter Petter i ett hotellrum i Amalfi, i det rum där Ibsen avslutade Ett dockhem. Han skriver sina memoarer. När memoarerna är färdiga ska det bli lite svårare att döda honom. I ett bankfack förvarar han ett tiotal ljudband med upptagningar av hundratalet människor som tillstått att de har motiv att mörda honom. Petter har nämligen förmågan att kunna hitta på vilken finurlig historia som helst, att skapa intriger och utkast till vilken roman som helst eller vilket TV- eller filmsynopsis som helst. Men han vill inte bli författare. I stället har han mot betalning förmedlat sina historier till andra som...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Victoire Marcel

2016-05-16

Betyg

Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag tycker. På sätt och vis är den intressant. På sätt och vis är den irriterande på något vänster. Petter har jag blandade känslor för, han känns ofta som ett självmedvetet geni, vilket jag retar mig på, ibland är han intressant. Synopserna till de olika historierna var lite underhållande. Det var dock en sak i boken som var så förutsägbar att jag rentav blev provocerad.

Lotta Berling

2012-03-07

Betyg

Bra flyt hela berättelsen igenom. En del likheter med nyligen utkomna (hösten 2011) Ekmans Grand Final... på temat hemliga författarsamarbeten.

Ullis N

2010-01-04

Betyg

Vilken underbar bok detta är! Det är inte själva intrigen som gör det utan alla synopsis som huvudpersonen spottar ur sig - var och en värdiga en egen roman.