Cirkusdeckarna och äppelmysteriet

Höjer, Dan

| 2013

Flag from sv

12


De två största stjärnorna på Cirkus Pommery är de unga tvillingarna Kaspar och Katinka. Publiken häpnar när de visar sina fantastiska konster. Men Kaspar och Katinka gillar också mysterier. Och när Kivik-bornas gigantiska och dyrbara äppeltavla stjäls så tar tvillingarna upp jakten på tjuvarna. Det blir ett dramatiskt äventyr där de unga deckarna skuggar en knivman, hittar ett värdefullt guldäpple och stängs in i en hemlig gravkammare ?Gillar du spänning, fartfyllda äventyr, många skratt, oväntade vändningar och ett helt galet persongalleri? Då kommer du garanterat att gilla Dan Höjers och Stina Lövkvists succéserie! Läs också Spökmysteriet, Schlagermysteriet, Tivolimysteriet, Medeltidsmysteriet, Fjällmysteriet, Kanalmysteriet och Ismysteriet.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

F

Fjord Roder

2021-11-17

Betyg

bra men lite tråkig

Dena bok var bra och spännande!

Å

År 4 Ekhagsskolan

2021-10-13

Betyg

Bokens titel: cirkusdeckarna och äppelmysteriet.
Bokens författare: Dan Höjer, Stina Lövkvist.

Undersök!
Beskriv huvudpersonen: Huvudpersonerna är Katinka och Kaspar. Kaspar är världens bästa jonglör och Katinka är världens bästa ryttare. De båda är mycket smarta och de älskar att lösa fall.

När och var utspelar sig handlingen: Det utspelar sig i Kivik i nutiden.

Vilken genre passar boken in i? (fantasy, äventyr, skräck, humor, deckare, vänskap, kärlek, sport, fakta):
Deckare.
Beskriv!
Berätta vad boken handlar om. Fokusera på bokens problem (det som händer). Avslöja inte slutet:
Det handlar om att de ska uppträda i Kivik på en äppelfestival. Och konstnären har gjort en äppeltavla som de visar på konserten. Men den själs under föreställningen. Kaspar och Katinka hamnar i en gravkammare där de möter tjuvarna. Men tjuvarna tog på dem ögonbindlar så att de inte såg tjuvarna. Men Kaspar kommer på en sak att ta fast tjuvarna.