Cirkus Caramba - Eldslukar-mysteriet

Rosén, Åsa

| 2013

Flag from sv

6


Cirkusen har kommit till stan och numret alla väntar på är Cayenne och hennes eldkonster. Men cirkusdirektör Caramba meddelar att det inte blir någon eldshow! Någon har smugit sig in i Cayennes vagn och stulit alla hennes eldsaker. Cayenne är flammande arg och bestämmer sig för att ta fast tjuven. Men hon hinner inte mer än ut på trappan förrän någon ropar: Elden är lös! Caramba står plötsligt utan tält och utan föreställning, men inför ett knepigt fall att lösa: Vem har stulit Cayennes eldgrejor? Och hur ska de få cirkusen på fötter igen? Med värme och en stor portion humor har Åsa Rosén skapat en underbart härlig cirkusvärld. Tillsammans med den excentriske Caramba, den eldiga Cayenne och den klyftige husmusen Hubert sveps läsaren in i en klassisk deckare där man jagar tjuvar och lurar skurkar i fällan. Och kanske är det inte alltid den som är störst som är smartast och bäst på att lösa...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

J

jonathan swede

2013-08-20

Betyg

Arbetar med 6-åringar som fullkomligt älskar den här boken och ritat recensioner till författarinnan. Jag tycker om det rappa språket - fart och fläkt men mycket humor och härliga karaktärer. En ny stjärna att hålla ögonen på.

Marianne Skoglund

2013-07-31

Betyg

En bra miljö för ett mysterium, jovisst, men slarvigt korrektur och haltande anföring i replikskiftena drar ned betyget. En dussinhistoria som inte fastnar i minnet.

Jenny Eriksson

2013-06-03