Ciderhusreglerna

Irving, John

| 1985

Flag from sv

858


Ciderhusreglerna är en stor, levande roman, fylld av oförglömliga människor och deras livsöden. Boken sträcker sig över hela 1900-talets första hälft och i centrum står dr Wilbur Larch, läkare och idealist och hans efterföljare, barnhemsbarnet Homer Wells. Den excentriske dr Larch driver ett hem för föräldralösa barn och blivande mödrar som själva får välja mellan abort och barnafödsel. Homer ska efterträda honom men tvekar och flyr till vad han tror vara ett normalare liv på en äppelodling i Maine. Där kommer han in i en ovanligt varm och märklig familj och upplever den stora kärleken med alla dess komplikationer. Där konfronteras han också med ciderhusreglerna, de fattiga äppelplockarnas oskrivna lagar, som drar in honom i ett drama på...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Mattias Renström

2013-07-30

Betyg

John Irving var för mig en ny bekantskap, men av allt att döma bjuder han på precis allt jag vill ha i en roman. ALLA viktiga karaktärer är intressanta, historien är rolig, mysig och fängslande.
Efter 400 sidor var jag övertygad om att det här var det bästa jag någonsin läst. Det tror jag fortfarande, även om historien tappar lite fart när den byter fokus de sista 200 sidorna. Allt känns så otroligt genomtänkt. Irving är ett föredöme för alla författare, vilken mästare!

My.loved.books

2012-09-15

Betyg

En bok som berör...

Per Ahlin

2011-07-10

Betyg

Det gick otroligt segt att läsa den, jag lyckades aldrig fullfölja. Lika seg som Tobey Maguires skådespeleri.

Karin .

2011-02-04

Betyg

Jag tycker om den, både som bok och film. Lasse Hallström gjorde ett bra jobb!

Louise A

2010-12-15

Betyg

Makalös historia som har allt. Vilken berättare!

Betyg

jag har läst den svenska. Älskade den!