Choklad : mer av det goda

Hedh, Jan

| 2005

Flag from sv

32


Jan Hedh är landets främste chokladexpert med 35 års erfarenhet av ämnet! I sin nya bok Choklad presenterar han en mängd läckra recept på chokladpraliner av olika slag. Men här finns också delikata petits fours, läckra kolor, kompletta desserter, spännande glassbomber och eleganta tårtor. Du får tips om hur olika bär och frukter kombineras i praliner med skilda chokladsorter. Här finns praliner med nötter och mandel, med aprikoser och plommon, med hallon och svarta vinbär, med smaksättningar som chili och rosépeppar, flingsalt och citrontimjan, kanel, kaffe och teer av skilda slag. Du får lära dig att göra tryfflar med årgångschoklad och hur man bäst lyckas med likörpraliner. Ett avsnitt med grundrecept lär ut hemligheterna bakom de läckraste fyllningarna - hur man gör grundmassa till klassiska praliner, lena ganacher, smältande fondanter, luftiga mousser och läckra parfaiter och bavaroiser...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

M

Margareta Johansson

2010-06-27

Betyg

Finns otroligt mycket intressant i boken men den var på lite för hög nivå för mig. Har inte riktigt så stort intresse som krävs för att ha nytta av den här boken