Child of God

In this taut, chilling novel, Lester Ballard—a violent, dispossessed man falsely accused of rape—haunts the hill country of East Tennessee when he is released from jail. While telling his story, Cormac McCarthy depicts the most sordid aspects of life with dignity, humor, and characteristic lyrical brilliance.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Philip Stenström

2018-08-28

Betyg

En enslig, våldsam och introvert man vid namn Lester Ballard plågar och sätter skräck i bygden i Sevier distriktet, Tennessee. Lester Ballard är en man av ren och skär ondska.

Guds barn av Cormac McCarthy är en kortroman som skildrar livet för skoningslös och ondsint man vid namn Lester Ballard. Han är en rå och blodtörstig man som plågar och våldför sig på lokalborna i det lilla samhället Savier County, Tennessee. Författaren Cormac McCarthy lyckas i Guds barn redogöra för en skrämmande och galen berättelse om människans tillkortakommanden och mörkaste sidor. Det är en dyster och mörk ödes skildring som presenteras med graciös stil och prosa. Det kryper in på bara skinnet att läsa Guds barn. Guds barn är en tidlös kortroman som förtjänar all uppmärksamhet som tillkommer den. Helt klart ett bra val för den som vill ge sig själv kalla kårar och låta rysningarna leda vägen.

Marianne Skoglund

2015-12-05

Betyg

Satan i gatan, vilken sjukt obehaglig bok som inte lämnar mig någon ro. Cormac McCarthy lämnar fältet vidöppet för läsaren - vad fan var det jag läste egentligen? En överjordiskt vacker skildring av absolut misär.

V

Viktor Jerner

2011-12-30

Betyg

Otroligt vackert språk och korta sköna kapitel, men efter tre McCarthy-böcker hittar jag ännu inte poängen med hans litteratur.

V

Viktor Jerner

2011-12-30

Betyg

Otroligt vackert språk och korta sköna kapitel, men efter tre McCarthy-böcker hittar jag ännu inte poängen med hans litteratur.