Chicago

al-Aswany, Alaa

| 2001

Flag from da

27


Forfatteren bag den succesfulde og kritikerroste Yacoubians hus er tilbage med en pragtfuld roman om politik, sex og religion. Læg hertil lige dele venskab, had, ære og ambitioner og det bliver en sprængfarlig cocktail. Romanen foregår i Chicago blandt en mangfoldig gruppe arabere og amerikanere, hvis skæbner flettes sammen på mesterlig vis. Egyptisk og amerikansk livsstil og kultur både forenes og kolliderer i denne farverige og fascinerende fortælling. Det går ikke stille for sig, når hverdages små dramaer må eksistere side om side med store drømme, og Aswany har en vidunderlig evne til at gøre sine personer menneskelige; man mærker deres længsler og behov så det gør helt ondt. Befolket af en flok fængslende og troværdige personer kaster Chicago lys over den udfordring...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Izabela Horn

2014-05-09

Betyg

Chicago är en underbar bok, jag har inte läst något annat av Alaa Al- Aswany men kommer absolut att göra det. Alaa Al- Aswany skriver om människor , boken innehåller många färgstarka karaktärer som har det gemensamt att de är alla egyptiska invandrare i Chicago, men de har alla olika bakgrund, politiska syn och värderingar . Boken är underhållande och kan stundvis få en att skratta , men det är ingen bok fylld av humör, tvärt om är Chicago tänkvärd, utmanande och handlar främst om kulturella svårigheter, rasism, och vardagliga händelser för människor som lever långt bort från sitt hemland.

Ruth Lezz

2012-01-29

Betyg

Spännande bok att ta del av med den arabiska våren nära inpå.

Anne M

2011-03-05

Betyg

Inte en humor som tilltalar mig och då faller hela bygget. Kanske en bok som kommer att filmatiseras eftersom det händer mycket i den.
Människorna blir inte levande för mig och det är lite platt. Lite sexistisk också, tycker jag nog.

Victoria G

2011-02-20

Betyg

Gillade du "Yacoubians hus" av samme författare? Då kommer du nog också att gilla den här boken. Jag gillar al Aswanys skildring av vardagslivet som kryddas med en stor dos humor. Särskilt med tanke på den senaste tidens händelser i Egypten är det här intressant läsning. Ibland kan jag dock tycka att karaktärerna, framför allt kvinnorna, blir lite endimensionella. Men på det stora hela klart läsvärt och intressant.

Engelska Väninnan

2010-06-14

Betyg

OK till att börja med. Romanen omfattar för mycket och blir till slut platt som en pannkaka.