Champion

Lu, Marie

| 2013

Flag from en

June and Day have sacrificed so much for the people of the Republic - and each other - and now their country is on the brink of a new peaceful existence. June is back in the good graces of the Republic, working within the government's elite circles while Day has been assigned a high level military position.

L

Leo

2020-03-12

A

Agnes

2019-02-24

Denna serie blir bara bättre och bättre för varje bok! Den tredje och sista boken bjuder på aktion från första till sista sidan. Jag gillar de politiska inslagen samt vänskapen som byggs upp mellan personer som kanske inte borde kunna bli vänner.

Precis som med Hungerspelen och liknande böcker tenderar den här genren att utmynna i politiskt käbbel när det kommer till uppgörelsen, och Champion är inget undantag. Det är bara politiska intriger och småtjafs boken igenom, och jag hinner tröttna rätt rejält på allting långt innan sista sidorna siktas vid horisonten. Första boken i trilogin var bra, andra var ok; sista är bara tråkig. Hade i princip klarat mig utan den här.

Slutet är förresten vedervärdigt, spoilervarning: hur kan Day i ett land där de har information och uppkoppling pretty much på varenda yta (I SINA EGNA ÖGON) inte läsa en enda nyhetsartikel om June, eller få en enda fråga om henne? Att han skulle kunna ha 0 koll på henne i 10 år utan att någon annan ens tycker det är det minsta märkligt verkar fullkomligt otroligt och gör att avslutningen känns helt ogenomtänkt. Inga tårar från min sida, ALLS: att June tar beslutet om att inte låta Day veta vad som hänt under de två år som han glömmer bort känns också som ett totalt egoistiskt beslut där hon försvårar hans återupphämtning och tillfriskning något extremt. Jag blev så sjukt provocerad av den töntiga "martyraktiga" uppoffringen, haha, att jag nog hade lagt ifrån mig boken om det inte var så att den redan var slut i och med det.

Sanna

2017-01-17

Wow! Fattar ej varför jag inte läste sista delen tidigare, kommer nog läsa om dessa böcker på engelska! Under boken var jag nära på att gråta under flera olika händelser och grät faktiskt en gång. Läste ut den här mycket snabbare än väntat. Jag gillar verkligen att läsa både från Days och Junes perspektiv. Om inte Day fanns hade June och Anden varit perfekta för varandra. Sammanfattningsvis, gr8 book!!!! Hela serien har varit så sjukt bra. Läsläsläs

Maria Blomkvist

2015-10-19

Ett helt okej avslut på trilogin som inte gick att förutse till fullo.

L

Lina Näslund

2015-07-04

Riktigt bra avslut på Legend-trilogin!! Definitivt bästa boken i serien. Känslomässig, drivande och ruskigt spännande.

Maria B Hansson

2015-02-28

Äntligen fick jag veta hur det gick för Day och June. Karaktärerna engagerar och berättelsen håller ett bra tempo. En riktgt bra ungdomsbok som belyser samhällsutveckling, maktspel och förtryckets mekanismer.

Malin H

2015-01-25

Precia som i prodigy är jag besviken över hela politiska projektet. Trots att Lu skriver fram hur det är att leva i en totalitär stat, styrd av kapitalet eller diktator, på ett precist sätt och låter klassperspektivet genomsyra hela berättelsen är lösningen på "problemet" med förtryck så sjukt otillfredsställande. Men jag kommer sakna Day och June, mycket.

Mimmi S

2014-11-25

Kan inte komma över irritationen över att en tioåring uttrycker sig lika avancerat som de vuxna politikerna i boken. Även logiska luckor stör.