Svartvintern

Cederwall, Marianne

| 2010

Flag from sv

270


Byborna i lilla Kuivalihavaara förbereder sig på en vinter i lugn och ro, som vanligt. Älgjakten är över, lingon och andra bär är plockade och nu kan man gå i ide. Men så dyker operasångaren Ralph och hans pojkvän upp med storslagna planer för det gamla hotellet i byn. Plötsligt ser vintern ut att bli allt annat än lugn, och Ralph blir snart varse att det inte är alldeles enkelt att inte vara som alla andra i Kuivalihavaara. Dessutom tycks hotellet ruva på otäcka hemligheter och starka krafter verkar ha blivit satta i rörelse Som tur är får Ralph två pålitliga bundsförvanter i väninnorna Mirjam och Hervor som kommer till undsättning på sitt eget vis. Mirjam, som fortfarande är omskakad efter de dramatiska händelserna på Gotland, vill dock inte ha något med Hervors hemliga dekokter och tankekraft att göra. Men när till och med Hervor blir utsatt för hot inser hon att det inte finns...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

B

Birgitta Olofsson

2018-01-22

Betyg

Jag kan rekommendera dig att läsa Marianne Cerderwalls böcker om Mirjam och Hervor. Ett gott skratta det kan jag lova dig att du får, Hervor!

M

Mats Sigfridsson

2017-03-28

Betyg

Ganska banal historia med stereotypa personporträtt. Förutsägbart men ok strölyssning.

Blommiga Barbro

2016-08-21

Betyg

Tredje gången jag lyssnar på den här underbara boken om Mirjam & Hervor, med de lika underbara uppläsarrösterna: Susanne & Gun! Väldigt, väldigt bra! Stark 5:a! Kan varmt rekommenderas!

Solveig Andersson

2015-09-10

Betyg

Talbok. Väldigt fina inläsningar på dialekt. Något mer innehållsrik än förra boken dessutom.

Blommiga Barbro

2015-08-19

Betyg

Jag lyssnade nyligen om denna & tyckte den var lika underhållande som sist. Kan varmt rekommenderas!

L

Lilian Lidforss

2015-06-23

Betyg

Jag tror nästan tvåan slår ettan. Underhållande från första till sista sidan. Och vilka underbara röster kvinnorna har som läser böckerna!/Lilian

Betyg

Tycker allt att den var mysig att lyssna på. Suveränt med de olika dialekterna. helt klart värd en 4.

P

Pernilla Engström

2014-07-13

Betyg

Mirjam är tillbaka till Norrland. Plötsligt kommer det upp en man fr Stockholm som fått ärva ett hotell i obygden. Riktigt bra bok.

Blommiga Barbro

2013-06-05

Betyg

Lika trevlig som Svinhugg! Älskar uppläsarnas underbara dialekter!

Marita Ryen

2013-03-05

Betyg

Bok nr 2 om damerna Mirjam och Hervor. En mysig och rolig bok med lite hokuspokus.

Betyg

Lika bra som den första. Kul miljö. I den tredje boken "Spinnsidan" ledsnar jag dock.

Helena Rasmusson

2012-09-22

Betyg

Återigen en mysig bok om Hervor och Miriam! Väcker mycket tankar! Jag blev inte besviken!

Karin .

2012-07-20

Betyg

Tack Marianne Cederwall för att du fick igång läslusten hos mig igen! Svartvintern är den fristående fortsättningen på Marianne Cedervalls debutroman Svinhugg (som jag läste ut igår). Nu är det dags för Spinnsidan! :)

Nettan Holmér

2011-07-31

Betyg

Jag längtade efter denna bok då jag tyckte mycket om Svinhugg. Jag tycker inte att Svartvintern är lika bra men eftersom jag är förtjust i de båda damerna får boken ändå en fyra, en svag sådan.

C

Christina Larsson

2011-05-07

Betyg

Mycket bättre än "Svinhugg". Boken skildrar en norrländsk ort och dess innevånare så att man tycker att man är där. Svartkonsterna har tonats ner till förmån för det mänskiliga.

Betyg

Jag lyssnade på ljudboken, men av någon anledning orkade jag inte igenom hela. Jag längtade lite efter Svartvintern efter jag läst Svinhugg, men nu känns det bara som att jag har så mycket annat att läsa och lyssna på. Har just fått hem Ajvides senaste på ljudbok. Nej, jag får spara fortsättningen till en regnig dag.

Petra Hansson

2011-01-14

Betyg

Bra underhållning för stunden. Lite för förutsägbar. Gillade många av karaktärerna. Tyckte mycket om miljöbeskrivningarna. Bögparet kändes lite väl stereotypt.

harriet karlsson

2011-01-10

Betyg

Den har jag valt till min bokklubb och det skäms jag för.
Den var inte bra, ändå enkel att läsa men har vi inte kommit längre med homofrågorna, blev bara löjligt. Men det kanske är så? Vad vet jag.

Anita Lundgren

2010-12-06

Betyg

Nja... Den började väldigt lovande med roliga karaktärer, men jag tyckte det blev bara sterotyper till sist. Tappade intresset under andra halvan.

Betyg

Jag bara älska denna bok och dialekterna,,gud vilken underhållning

Elisabeth Karlberg

2010-08-25

Betyg

En trevlig underhållning med ganska hög feel-good faktor.

Bok_maja _

2010-06-05

Betyg

Mycket läsvärd och underhållande bok

E

Eva Bommelin

2010-05-19

Betyg

En härlig fortsättning på SVäntar redan på nästa bok.vinrygg.

Pia Stendahl

2010-05-11

Betyg

Jag måste ha sett bra dum ut när jag var ute på promenad här om dagen med Svartvinter i öronen. Jag gick och småfnissade och log för mig själv. Flertalet av karaktärerna är väldigt charmiga och annorlunda.

Mysfaktorn är hög i Svartvintern. Den är angenäm att läsa och jag mår riktigt gott när jag läser om Hervor och Mijam. Dom har en fantastisk vänskap som är få förunnat. Ett plus är att boken utspelar sig på denna lite exotiska plats. Det passar så bra ihop med de excentriska kvinnorna.

Jag tycker att intrigen är bättre i Svartvintern än vad den var i Svinhugg. Ändå inser jag ganska tidigt hur boken ska sluta men det gör inte så mycket eftersom karaktärerna är så roande. Jag tror att boken fungerar separat men jag tror att man som läsare har betydligt större behållning av den om man innan har läst Svinhugg.

Läs gärna mer av mina ljudbokrecensioner på www.bokbrus.se.
/Pia

Marianne Bergkvist

2010-04-15

Betyg

Jag tycker boken var superläcker, påminner om filmen Såsom i himmelen i mångt och mycket. Det är härligt att läsa om starka kvinnor, jag hoppas på att få träffa Hervor och Miriam igen.

Gudrun Wendel

2010-04-01

Betyg

En riktigt trevlig bok. Lättviktig, men med bra personskildring och miljöskildring, humor och en viss spänning.

Britt-Marie Kullin

2010-02-17

Betyg

Jag läste nyligen Marianne Cederwalls debutroman "Svinhugg" och tyckte den var mycket bra.

Nu läste jag den fristående fortsättningen på "Svinhugg" som heter "Svartvintern". Och även den var mycket bra.

Marianne Cedewalls böcker är helt klart lite annorlunda. Inga vanliga kriminalromaner inte. Utan mer som "vanliga" romaner med död och magi i.

Härliga personporträtt är det verkligen i hennes böcker. Spännande, gripande, och roliga på en gång.

Jag kan verkligen rekommendera båda böckerna, och jag hoppas mycket på att det kommer fler böcker av Marianne om Mirjam och Hervor.