Carolines arv

Webb, Katherine

| 2019

Systrarna Beth och Erica återvänder till familjens släktgods en mörk och fuktig vinterdag. När de går igenom gammelmormor Carolines tillhörigheter, väller minnena över dem. Idylliska barndomssomrar som ruvar på olösta hemligheter. Gåtor som måste få ett svar. Minnen av kusin Henry som försvann spårlöst en het sommardag. Minnen av en elak mormor, vars liv kantades av bittert svek. Och en hemlighet som spänner över två kontinenter och mer än hundra år.Katherine Webbs fantastiska debutroman är en snillrikt komponerad historia, där författaren väver samman en familjs öde i dåtid och nutid.

Anna-Karin Larsson

2018-08-31

Mycket bra!

Katarina Nord

2018-03-30

Svag trea, började bra men sedan dog den ut lite.

F

Fiolsparv

2017-01-11

Streckläsningsbok. Omöjlig att lägga ifrån sig.

Jenny Wikander

2015-12-03

Den har allt en bra roman ska ha, men känns ändå lite platt på nåt vis, man fängslas inte riktigt av den. Orkade inte läsa ut den, kanske gör jag ett nytt försök.

Eva Pettersson

2015-06-17

Trevlig känsla i boken, och för ovanlighetens skull tycker jag att både den nutida berättelsen och parallellberättelsen som utspelar sig i början av 1900-talet är spännande.

Eva Jacobson

2015-05-10

Svag 3:a. Feelgood.

Natalie Nordström

2015-04-28

Väldigt sorglig. Mysigt att läsa om prärien i Oklahoma under tidigt 1900-tal dock.

Engelska Väninnan

2014-08-01

En underhållningsroman, ganska spännande.