Careless in red

George, Elizabeth

| 2008

Flag from en

308


Thomas Lynley returns in the newest thrillingly satisfying crime drama from bestselling author Elizabeth George. Resigning from Scotland Yard and engaging in exhaustive hikes along the Cornish coast in the aftermath of his wife's murder, former Detective Superintendent Thomas Lynley witnesses the falling death of a young man and aids local investigators in a case that tests his loyalty to his former employer. 300,000 first printing.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Elisabeth Svensson

2018-03-24

Betyg

Läst den på svenska under namnet Stråk av rött

T

Terese Johansson

2015-03-03

Betyg

Boken var lite väl babblig bitvis och det kändes som om det fanns för många "svammelpartier" i den, dom kan man i och för sig ögna igenom lite snabbt, men ändå. Rent generellt blev jag lite besviken på den, jag hade väntat mig att den skulle vara en av de bättre George-böckerna.

T

Terese Johansson

2015-02-17

Betyg

Den var inte så bra som jag hade väntat mig. Bitvis tyckte jag att den var lite väl svamlig och vissa saker var irrelevanta för storyn.

Oskar Henriksson

2011-05-02

Betyg

Den första av Georges böcker jag läser. Det finns mycket i boken som är bra, tex miljöskildringarna och dialogerna mellan poliserna. Och intrigen är bitvis spännande. Men boken är på tok för lång, det känns som en evighet mellan de bra bitarna. Mycket känns som utfyllnad. Och vart tog Lynley och Harvers vägen? De är ju knappt närvarande i boken, vilket är synd då dialogerna dem emellan är bokens bästa bitar. Dessutom måste jag säga att handlingen är på tok för sliskig, det känns lite som att titta på Big Brother. Boken får en svag trea i betyg.

Marianne Strandberg

2010-11-22

Betyg

Rätt bra, men lååång.....

amanda hildur

2010-09-08

Betyg

Älskar Elizabeth Georges böcker för att det på något sätt är så mysigt att krypa in i den engelska överklassens tebjudningar och se hur ett annat samhällsmönster appliceras på verkligheten. Den här boken utmärkte sig från många av de andra med att den inte rörde sig kring Yarden, utan ute på landsbygden. Man lär känna Lynley på ett helt annat plan och de andra karaktärerna är även de riktigt bra. Den var lång och tog lång tid att läsa på ett positivt sätt, det kändes till sist som att man var en del av samhället i boken och kände karaktärerna som beskrevs. Gillade den!

E

Eva Bommelin

2010-08-23

Betyg

En underbr bok igen!!!! Det känns som man är hemma när man läser Elisabeth George. Längtar till den nästa boken kommer ut.

Sofia Berg

2010-08-04

Betyg

En av Elizabeths sämre böcker

Anita Lundgren

2010-04-24

Betyg

Jag gillar hennes böcker; personskildringarna och samspelet mellan dem framför allt. Visst är det långa böcker, men jag tycker aldrig de blir tråkiga.

Karin .

2009-08-16

Betyg

Stråk av rött var en bok med alldeles för många sidor. Sidor, som i slutet av berättelsen, snabbt hafsade igenom själva upplösningen. På dessa 700 sidor hade även en mer målande beskrivning av Cornwall definitivt fått plats.

Lena L

2009-07-21

Betyg

En spännade historia med många tänkbara mördare. Dock var det lite seg i mitten. Många olika karaktärer gjorde det lite svårt att följa med i personbeskrivningarna ibland. Inte en av hennes bättre.

G

Gunilla Jönsson

2009-07-12

Betyg

Fantastisk historia som alltid

Cecilia Johansson

2009-06-14

Betyg

Bra person skildringar.