Call the Midwife - Ruf des Lebens

Worth, Jennifer

| 2013

Flag from de

London, East End in den späten 50er-Jahren: Ein Arbeiterviertel voller gescheiterter Existenzen und Großfamilien auf viel zu engem Wohnraum. Der jungen Hebamme Jennifer ist diese Welt fremd ? sie muss lernen, Geburten unter schwierigsten Bedingungen durchzuführen. Doch das Viertel und die Menschen, die sie trifft, wachsen ihr ans Herz. Jeder Tag bringt ein neues Abenteuer. Jede Familie, der sie beisteht, hat eine andere Geschichte. Unterhaltsam, bewegend und zutiefst herzerwärmend sind die Erzählungen der Hebamme, die eine fast vergessene Zeit wieder lebendig werden lassen."Call The Midwife - Ruf des Lebens" ist der erste Band der erfolgreichen Trilogie, in der die Londoner Hebamme Jennifer Worth ihre Erlebnisse als junge Geburtshelferin im East End der 50er-Jahre beschreibt. Der Stoff ist Grundlage der gleichnamigen BBC-Serie, die zu einer der erfolgreichsten TV-Serien in Großbritannien...

Moa Norström

2022-03-21

låååångtråkig

S

Sevgi Akalin

2019-10-16

I denna bok skildras London 1950-talet hur barnmorskor försöker hjälpa till befolkningen. Man får en inblick på människors livssituation på den tiden. Väldigt bra skrivet. Försökte se serien men boken var mer intressant.

Mikaela86

2019-09-17

Du kastas in i ett fattigt 50-tals London där barnmorskor gör allt för att hjälpa just den delen av befolkningen. Det är en otäck verklighet för så många och den beskrivs så väl. Delarna med förlossningarna gillade jag extra mycket!

S

Stina

2019-08-28

Fint skriven bok där man får en kort inblick i flera olika människors liv under 1950-talet.

Mathias Thormann

2018-06-13

Interessant att läsa om livsituationen i 50 talets London och hur barnmorskor försökte hjälpa så gott det gick för gör livet uthärdbar. Bra beskrivning vilken utveckling London eller England har tagit sedan slutet 1800 talet till det nya århundrade. Många spår fanns kvar i minnen av befolkning som fattighuset eller den engelska sjukan.

Åsa G

2017-03-01

Jag gillar ju TV-serien, men boken känns lite fragmentarisk, med olika händelser /episoder ur tillvaron som barnmorska i 50-talets London.

H

Harriet Axelsson

2014-11-29

Ingen stor litteratur men ändå intressant beskrivning av East End från en barnmorskas perspektiv

Marita Ryen

2014-05-20

En sann berättelse om hur det var att vara barnmorska i fattigkvarteren i London (East End) 1950. Mycket intressant.

Helena Nilsson

2014-02-15

Hmm, inte jättekul:-(

Maria Linder

2014-01-12

Underbar bok!
Små korta episoder om förlossningar i 50-talets fattiga delar av London. Lyckliga och olyckliga livsöden varvas om vartannat. Allt berör.

Fantastisk bok! Kanske lite extra fantastisk eftersom jag själv fick barn i september. Tror det gör att jag berörs extra. Både fällde en tår och skrattade högt här och där... Bara måste läsa fortsättningen.

Boktanten

2013-03-09

Ganska intressant läsning om 50-talets London. Man kan väl säga att utvecklingen har gått framåt. Lättläst och gott om ställen att lägga ifrån sig boken. Lagom avslappnande bok där man inte behöver engagera sig supermycket.

Engelska Väninnan

2013-01-17

Sympatiskt reportage.

My.loved.books

2012-09-15

En Mycket bra bok!! Intressant information blandat med spännande händelser.

Elin Rickmarker

2012-08-26

Gav upp efter ca 130 sidor. Det hände liksom ingenting. Men jag kan tänka mig att tv-serien är bättre! Bra story men tråkigt berättad.

Therese H

2012-08-13

Inte bara intressant att läsa om barnmorskeyrket och hur mödravården utvecklats men nästan mer intressant att läsa om fattigdomen i östra London och de hemska hemförhållanden en del hade.

Elisabeth H

2012-07-29

Intressant och bra berättat om 1950-talets England.

Michaela Schuller

2012-07-04

Gillade verkligen denna, fascineras och förfasas över hur det var i det fattiga London. Och mitt i allt elände så finns det kärlek och glädje och en massa barn. Intressant att läsa om barnmorskor och hur det yrket har utvecklats genom åren. Tänka sig att mödravård endast har funnits i drygt 100 år!

Britt-Marie Kullin

2012-07-04

En mycket bra, spännande, gripande, och intressant bok om en barnmorskas jobb på 1950-talet i Londons fattigkvarter.

Jag har inte sett teveserien, som tydligen går på SVT just nu, men om den följer boken väl, så kan jag mycket väl tänka mig att den också är bra.

Men jag kan verkligen rekommendera alla att läsa boken, som är en dokumentär bok, men skriven som en roman.

( Läs gärna alla mina bokrecensioner i min blogg, Bims Blogg - http://bimsblogg.wordpress.com/category/bokrecensioner/ )