BY GRAND CENTRAL STATION I SAT DOWN AND WEPT

Smart, Elisabeth

| 1992

Flag from en

108


Elizabeth Smart's passionate fictional account of her intense love-affair with the poet George Barker, described by Angela Carter as 'Like MADAME BOVARY blasted by lightning ... A masterpiece'.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Victoire Marcel

2015-10-19

Betyg

Språket är alldeles förtrollande vackert, ibland känns det mer som att läsa poesi än prosa. Språket är tyvärr i princip hela behållningen - men vilken behållning sedan! - eftersom själva berättelsen är lite... Visst är den sorglig, men jag tycker inte om hur den älskade är satt på piedestal, självuppoffringen känns både självdestruktiv och självupptagen på samma gång.

emilie johansson

2015-05-10

Betyg

Brustet hjärta overload.

E

Elin Brandlöv

2012-01-10

Betyg

Hjärtgripande vackert språk, men till slut blir det bara för mycket av allt självuppoffrande kvinnoförakt. Ranelid on speed.

Engelska Väninnan

2010-06-11

Betyg

Kom ut första gången 1945. "Inte Gud, men fladdermössen och en spindel som väver min skuld håller sitt rendezvous med mig, och skammen kopulerar med varenda septemberfluga." Orden är för mig en barriär mot uppleva nåt som helst vid läsningen.

M

Margareta Ekelund

2010-05-13

Betyg

En stor läsupplevelse i min ungdom. Tål den att läsas om? Bara titeln... En av de vackraste jag vet.

Kenneth Olausson

2010-02-26

Betyg

Jag kommer ihåg den som inte bara bra utan också hjärtknipande. Men inte heller den för en omläsning inte - antagligen har man blivit för gammal, trött och cynisk. Eller så har helt enkelt de egna kraven på vad som är bra littertur påtagligt skärpts genom ären.

B

Boklisa NN

2010-02-17

Betyg

En kärlekshistoria utan sans och förnuft men fullkomligt logisk för den som vågar älska. Glömmer den aldrig.