Ljudbok
de la Motte, Anders

| 1905

Flag from sv

310


Välkomna tillbaka, HP och Rebecca favoriter hos Svenska Deckarakademin som belönade thrillern [Geim] med priset Årets Bästa Debut. [Buzz] inleds i öknen. HP är i Dubai på flykt från sitt förflutna, Rebecca besöker ett afrikanskt land som livvakt åt en svensk minister. Plötsligt hamnar de båda i hotfulla situationer som tvingar dem tillbaka till Stockholm där deras vägar möts igen. En andlöst spännande, kraftfull och nyskapande thriller som kommer att läsas av många över hela Europa! Anders de la Motte är säkerhetschef på ett stort internationellt it-företag och f.d. polis. Böckerna är brett sålda internationellt och SF har köpt filmrättigheterna till [Geim].

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Malin Magnander

2018-12-16

Betyg

E

Ewa H

2017-01-03

Betyg

Visserligen är Spelet och internetvärlden svår att förstå för en icke it-nörd, men det gör inget. Detta är fartfyllt, charmigt och spännande i högsta grad! HP:s språk och alla mailkonversationer glider en läsare av gamla stammen lätt och snabbt förbi utan att tappa sammanhanget. Man vill ju så gärna följa både HP och hans syster Rebecca i spåren! Ett gott råd är dock att börja med första delen, Geim.

E H

2016-07-24

Betyg

Fortsättning på boken Geim. Den var dock mycket bättre. Den här historien kändes lite spretig.

Cindy Kempe

2015-10-14

Betyg

Spännande grundstory och en hel del oväntade vändningar. Minus för Hennes slang och svengelska som inte tilltalar mig, samt det ganska orealistiska händelseförloppet.

Monika W

2015-07-01

Betyg

Jag gillade verkligen [geim], den kändes fräsch och ny. Eftersom den också slutade med en cliffhanger så såg jag verkligen fram emot att läsa andra delen, [buzz]. Läs mer på http://bokslut.blogspot.se/2015/07/buzz-av-anders-de-la-motte.html

S

Stefan J

2014-07-19

Betyg

Spannande och underhållande. Läs [gejm], [buzz] och [bubble] i ordning.

E

Ellinor Karlberg

2014-07-16

Betyg

Helt rätt på ngt sätt, just nu, för mig.
Underhållning!
Klart mycket bättre än ettan också.
Samt plus för intressant basämne.

S

Susanne Rosengren

2014-05-14

Betyg

Har läst både Geim och Bubble i denna serie om HP och Rebecca men Buzz är min personliga favorit. Alla böckerna är spännande med mycket aktion. I första boken hade jag lite svårt att hänga med i slangen men efter en stund kommer man in i det. De la Motte har en egen stil. Alla böckerna kan rekommenderas!

J

Jessica Karlsson

2013-10-23

Betyg

Det är svårt att lägga ner denna spännande bok!

K

Karin Löfstrand

2013-07-30

Betyg

130715: Efter ett tips hittade jag denna bok och fastnade snabbt för den rappa texten och den moderna konspirationsteorin. Riktigt kul och spännande. Enda missen var att detta är del två i en trilogi. Finfint uppläst!

Marita Ryen

2013-03-28

Betyg

Bok nr 2 om HP och Rebecca. Inte lika spännande som första boken men gillade HP mer i denna bok. Mycket engelska uttryck som störde mig i första boken men kändes bara kul nu.

Jan Banan

2013-03-13

Betyg

Lika bra som Geim, men inte lika fartfylld och spännande. Däremot framstår Buzz som större och smartare. Ser fram emot att läsa mer on HP och syrran och deras bravader.

A

Anchi L

2013-03-11

Betyg

Den tog sig aldrig eller är det jag som är trög och inte förstår handlingen? Jag hade höga förväntningar efter Geim men den här lockar inte till del tre, fast jag måste ju få veta hur det går för HP och Rebecka.

Elisabeth E

2013-01-22

Betyg

Inte lika bra som första boken. Den är hyfsat spännande men inledningen var seg.

A

Agnetha Vesterdahl

2013-01-08

Betyg

I stort sett lika spännande som den första: Geim. läser nu den 3:e delen Bubble som håller samma nivå i spänningsfaktor, vill knapps sluta lyssna...

Kristina Simar

2012-11-26

Betyg

Jag har läst [geim] och den tyckte jag var mycket spännande. Satt helspänd hela tiden jag läste och bara sträckläste. Och [buzz] var lika spännande den med. HP är en härlig karaktär som är mycket väl gestaltad och som lyfter hela berättelsen, och som jag känner stor sympati för. Innan du läser [buzz] bör du läsa [geim] för [buzz] är en direkt fortsättning. Eftersom jag är sen med min recension ser jag nu att tredje delen [bubble] redan kommit ut. Anders de La Motte har ett alldeles eget speciellt språk som tilltalar mig. Välgestaltade karaktärer och miljöer och boken blir aldrig tråkig att läsa, den håller samma höga kvalité hela vägen.
www.kristinasimarsbokblogg.blogg.se

Oskar Henriksson

2012-09-26

Betyg

Buzz är Anders De la Mottes andra bok i serien om Henrik "HP" Pettersson och Rebecca, och jag hade vissa förhoppningen då första delen hade en intressant och bitvis smart story. Det som första delen föll på var det något taffliga och alltför tillgjort macho språket, något jag hade hoppats att De la Motte skulle ha rättat till i den andra delen, tyvärr blev det inte så utan den andra delen är etter värre.Liksom den första boken är själva grundidén inte så tokig och storyn känns relativt fräsch men det hjälper inte då språket är katastrofalt dåligt. Och eftersom språket är så pass dåligt så blir givetvis även dialogerna detta, något som gör att karaktärerna framstår som kompletta idioter. Det finns ingen karaktär du sympatiserar med eller bryr dig om vilket gör att boken faller ganska platt. Jag orkade läsa ungefär två tredjedelar sen gav jag upp, det kändes ganska meningslöst att läsa om menlösa karaktärer. En inte helt lyckad bok alltså.

hanna säkkinen

2012-08-26

Betyg

det tar en liten stund att komma in i den -precis sådär kagom så att jag tror att jag ska bli besviken.. Jag tycker författaren gjorde ett jäkligt smart drag i hur han började boken.. jag kände mig osäker, vilse faktiskt och kritisk. Sen när jag plockade upp boken en tredje gång så bjöd han till och tog med mig på en häftig resa. Första boken älskade jag på grund av den nya och annorlunda "storyn" och i denna har han lixom gjort det igen, fast det hänger ihop.. Skitbra!!

Maria B Hansson

2012-08-17

Betyg

Riktigt bra uppföljare till Geim. Det är spännande att följa HP och hans syster,även om intrigen var lite mer förutsägbar i denna bok än vad det var i Geim. Ser fram emot tredje delen.

Ally Regins

2012-08-08

Betyg

Fram emot slutet hade jag hemskt svårt att hänga med ordentligt

Maria Johnson

2012-06-21

Betyg

Förutsägbar, slutet drar ner betyget.

Camilla Lundberg

2012-06-14

Betyg

Sjukt spännande och faktiskt aningen bättre än geim! Längtar efter tredje boken nu! :)

E

Elin Rickmarker

2012-06-06

Betyg

Spännande som tusan!!!!

A

Agnetha Vesterdahl

2012-05-19

Betyg

Fortsättningen på Geim, inte riktligt lika spännande men helt OK som underhållning

Britt-Marie Kullin

2012-03-29

Betyg

För ungefär ett och ett halvt år sedan så läste jag Anders de la Mottes debutroman, “Geim”, och jag tyckte mycket om den. Här är en länk till min recension av den.

Nu har jag läst uppföljaren, “Buzz”, som är bok nummer två i en planerad trilogi. Och den var precis lika bra.

Men man måste läsa “Geim” först innan man läser “Buzz”, för annars så tror jag att det är mycket som man inte förstår i “Buzz”.

Böckerna är mycket annorlunda skrivna, och känns väldigt moderna. Mycket spännande och svåra att lägga ifrån sig. Kan helt klart rekommenderas.

( Läs gärna alla mina bokrecensioner i min blogg, Bims Blogg - http://bimsblogg.wordpress.com/category/bokrecensioner/ )

K

Kim Örkenrud

2012-03-26

Betyg

Bättre än första.

Susanna Åström

2012-03-14

Betyg

Slutet drar tyvärr ner helhetsbetygen här..

Karin D

2012-03-04

Betyg

spännande underhållning, men lite väl konstruerat. intressant ämne, dock.

P

Patrik Abrahamsson

2011-12-25

Betyg

Det är en helt okej uppföljare. Gillade första delen mer, känns lite vagt uttjatat när han arbetar hela tiden på samma sätt med att försöka bygga upp stämningen. Känns som om det åtminstone rymmer plats för ytterligare en bok.

E

Eva Simonsson

2011-12-07

Betyg

Här slipper man mycket av det jobbiga språket, och börjar lära känna huvudpersonerna bättre, en förutsättning för att ha behållning av den här boken är dock att man läst Geim. Rekommenderas!

Louise A

2011-10-18

Betyg

Direkt fortsättning på Geim. Språket är mer nedtonat, men spänningen och konspirationen är kvar och tilltar dessutom. Undrar hur många delar författaren har tänkt sig. Mystiken tätnar som sagt. Klart läsvärt!