Buster vill inte sova

Oskarsson, Marie

| 2012

Flag from sv

8


Klockren godnattsaga med värme och humor! Det är mörkt, det är kväll, det är sovdags. Buster tittar i mörkret. Mamma ligger bredvid för att natta honom. Men Buster kan inte sova. Han är leksugen! Mamma är verkligen sömnig. Nog snarkar hon? Men Buster vill inte sova. Buster kan inte sova. För han är inte Buster längre. Han är en liten, liten katt. En svart. Och glad. "Mjaou", säger Buster-katten. "Mjaou mjaoeli-mjaou-mjaou." "Vem är det som mjaouar här i sängen?" frågar mamma. Och så fantiserar hon om vad katten gjort under dagen och säger att katter också måste sova efter en lång lekdag med kattkompisarna! Mamma somnar om, men nu är Buster en gul och pigg kyckling som pickar efter mat i sängen. Och sen är han en säl och till sist en tiger! Tills han blir Buster igen - och äntligen kan somna. "Snark", säger Buster. Jättehögt. Klockren godnattbok - en varm och humoristisk bilderbok som...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Lilla Peggy

2018-09-18

Betyg

Mycket tråkig. Samma händelser tjatas om och om igen. Fast med olika djur varje gång.

E

Emelie Sundström

2012-06-26

Betyg

Vilken underbar godnattsaga! Fina illustrationer där Buster i alla sina djurskepnader närmast får mig att tänka på Sendaks vilda pojke. Upprepningarna gör att det blir roligt att läsa högt och lätt för barnen att följa med.

Lotta Berling

2012-05-01

Betyg

Ljuvlig högläsning och perfekt som godnattsaga. Effektfulla upprepningar som varieras precis lagom mycket. Lilleman lärde sig snabbt delar utantill, så nu läser vi delvis tillsammans i kör och delvis turas vi om. Den här boken ger honom alldeles lyckliga ögon, och passar oss perfekt eftersom även han brukar leka att han är en katt. Fina illustrationer med mycket att titta på.