Burkpojken

Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne 2003 gick till Christine Nöstlinger, en ?pålitlig ouppfostrare i Astrid Lindgrens anda?. Hennes mästerverk Burkpojken handlar just om hur man ouppfostrar en liten färdigdrillad pojke som levereras på burk direkt från fabriken. Christine Nöstlinger är född i Wien 1936. Hon har ett mycket omfattande författarskap bakom sig. Fantastiska berättelser där en vanlig vardagsverklighet ställs på huvudet och läsaren plötsligt hamnar i det övernaturliga, men även vardagsrealistiska böcker präglade av bubblande humor och stor värme. Hon har, förutom Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne, tilldelats Deutscher Jugendliteraturpris (1973), Österrikiska statens barnbokspris (1979), Hans Christian Andersen-medaljen (1984) samt närmare trettio andra pris och hedersomnämnanden. Rabén & Sjögren har genom åren givit ut en lång rad av hennes böcker, nästan...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Ulla Englund

2012-06-03

Betyg

Bok jag läste för mina barn på 70-talet. vi tyckte om den alla tre. Barnen ville dock ha ett syskon på vanligt sätt och så småningom fick de en okonserverad lillasyster.

Annelie S

2010-04-18

Betyg

Här var vi helt överens ang betyget, min dotter och jag som läst boken tillsammans. Rolig och spännande bok. Min 10 åring som inte ville vara med och lyssna låg ofta bakom soffan och tjuvlyssnade, han kunde lixom inte låta bli! Ibland var det lite svåra ord tyckte 6åringen, kanske boken är tänkt för en något äldre målgrupp egentligen...? Kommer själv ihåg när fröken läste ur denna bok högt för klassen när jag gick i 3an, kanske? Redan då bestämde jag mig för att läsa den igen, och nu gjorde jag det, sisådär 25 år senare. Den var lika rolig denna gång!