Buonissimo! - Italienska kök och smultronställen

Hagström, Bo

| 2010

Flag from sv

3


Smaka på Bo Hagströms italienska favoriträtter I Buonissimo! berättar Bo Hagström om hur många av de mest älskade italienska recepten har uppstått ur människors kamp för sin överlevnad, rätter som till exempel panzanella, den klassiska brödsalladen som vi förknippar med italiensk matglädje. I Italien finns inget enhetligt nationellt kök. I stället handlar det om flera olika kök och ett unikt utbud av lokala råvaror. Få känner Italien och dess matkultur som Bo Hagström. Hans italienska resa började redan för fyrtio år sedan, och under åtta år har vi bänkat oss framför teven för att se honom åka runt på den italienska landsbygden, lyfta på grytlocken, sniffa och smaka och förtjust dela ut betyget: Buonissimo! Jättegott! I boken Buonissimo! tar han oss med till landet där folket är lyckliga över sin jord och sitt bröd. Han lagar sina favoriträtter - däribland läckra pastarätter, en krämig...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

M

Merja A

2011-01-08

Betyg

Den här vackra kokboken fick svärmor i julklapp av oss eftersom hon har följt serien"Solens mat". Nu har jag fått låna den och njutit av både bilder och text.
Det finns mycket intressant att läsa om den italienska matkulturens spridning. Tydligast påverkades USA där det beräknas bo 25 milj. som har italiensk påbrå. Bo Hagström tipsar om sina favorit ställen att bo och äta god mat på. Sedan alla härliga recept!