Ljudbok

Budbärarinnan

Ett brutalt terrordåd har skakat huvudstaden och berört Cecilia, precis som alla andra, på djupet. Nio personer har blivit kallblodigt mördade och flera av terroristerna befinner sig fortfarande på fri fot. Cecilia skriver en ilsken krönika om politikers ansvarslöshet, vilket leder till att hon kommer på kant med både etablissemanget och sin egen familj. Hur mycket får man egentligen säga högt - och är det alltid bra att hålla tyst för att vårda sitt varumärke och inte mista social ställning?  Samtidigt, i ett så kallat utanförskapsområde, är 16-åriga invandrarflickan Leyla hårt påpassad av sina bröder och övriga släkten. Hedern måste bevaras till varje pris. Leyla är bortlovad till en äldre släkting och ska giftas bort till sommaren. Men Leyla vägrar acceptera den tvingande normen. Hon har blivit förälskad i en svensk pojke och bryter i smyg mot alla regler familjer tvingar henne att leva...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

E

Elna Mattila

2020-02-05

Betyg

Högaktuellt ämne

E

Elna Mattila

2020-02-05

Betyg

Högaktuellt ämne

S

Sara AK

2019-10-08

Betyg

Har läst alla de tidigare böcker och har älskat att följa Cecilia, men den här boken blev jag tyvärr besviken på. För mycket politik.

Eva Pettersson

2019-07-18

Betyg

Jag har följt barnmorskan Cecilia Lund genom hela den spännande serien, och jag älskar alla böcker. Utom denna. Det finns mycket jag tycker om med denna bok också, men författaren lägger in alldeles för mycket av sina politiska åsikter i boken, så att den snarare blir som ett inlägg i samhällsdebatten än som en njutbar roman.

Blommiga Barbro

2019-01-02

Betyg

Jag har inte läst alla böckerna i serien om barnmorskan Cecilia Lund, men jag har läst de tre sista böckerna som har släppts och liksom de två föregående böckerna jag läst, så är det här en otroligt bra, spännande, aktuell och mycket engagerande roman av Katerina Janouch. Det är en hel del politik men jag tycker att Janouch skriver på ett lättsamt och underhållande sätt, sen kan man ju inte blunda för det faktum att nästan allt nuförtiden är politik. Sen tycker jag om karaktären Cecilia som person och uppskattar att hon även skriver om Cecilias kärleksliv. En perfekt blandning av både allvar, sex, familj och dagsaktuella händelser gör "Budbärarinnan" till en väldigt lyckad bok som jag varmt kan rekommendera! Jag hoppas på många fler böcker om barnmorskan Cecilia Lund med familj och hennes närmaste vänskapskrets!
I en jättefin uppläsning av Janna Eriksson, en helt ny uppläsare i ljudboksmarknaden för mig!
Toppbetyg!

A

Ami

2019-01-02

Betyg

Jag har länge älskat att följa Cecilias liv men nu fick jag nog. Boken innehåller för mycket politisk propaganda och jag blir bara arg när jag läser boken.

V

Villivonkansbooks

2018-08-20

Betyg

Efter att ett brutalt terrordåd ägt rum i hudvudstaden skriver Cecilia en upprörd krönika om politikers ansvarslöshet. Något som gör att hon kommer på kant med både etablissemanget och sin familj. Hur mycket får man säga högt? Är det bättre att hålla tyst?
🐴
Budbärarinnan är den elfte och troligtvis sista delen i serien om barnmorskan Cecilia Lund. Jag har läst alla böcker om Cecilia innan och tycker mycket om dem. I Budbärarinnan blir Cecilia politisk då hon skriver ett argt inlägg om den senaste tidens oroligheter i landet. Något som inte uppskattas av alla,får hon snabbt erfara. Vi får parallellt följa den unga Leyla som är hårt kollad av sina bröder. Leyla som ska giftas bort till sommaren med en äldre man, får absolut inte umgås med Eddie den snygga killen i skolan. Har man läst om Cecilia innan känner man väl igen sig i hennes liv. Denna bok blir det dock lite för mycket politik i för mig, Cecilia har mycket åsikter på den punkten i boken och stort fokus läggs runt detta. Bitar av det mediedrev författaren varit i senaste året, känns som det hamnat i boken. Det bästa med tidigare böcker om Cecilia är alla relationer, de är så skickligt skildrade, men i denna saknar jag dem. De har inte alls samma centrala plats i boken längre. Nej Budbärarinnan blev ingen hit för mig, jag blev istället lite besviken, jag hade hoppats på att hela historien om Cecilia hade slutat på annat sätt. Jag hoppas att få läsa en annan bok av författaren där hon åter igen skildrar kärlek och relationer på sitt vanliga mästerliga sätt!

Britt-Marie Kullin

2018-07-25

Betyg

Budbärarinnan är den elfte boken i serien om barnmorskan Cecilia Lund. Jag har läst alla dom tidigare böckerna, och tyckt mycket om dom alla. Här är en länk till min recension av den föregående boken, Vapendragerskan, där det också finns länkar till tidigare böcker.

Katerina Janouch har lyckats skapa sig en liten egen genre med den här bokserien, tycker jag. Böckerna är som feelgoodböcker med spänningsmoment och aktuella samhällshändelser i.

Tycker verkligen att författaren har lyckats med denna bokserie. Jag tycker det är intressant att följa med i Cecilia Lunds liv, både yrkesmässigt och privat. Och i varje bok är det alltid aktuella samhällsfrågor med.