Budbäraren

Vargas, Fred

| 2004

Flag from sv

61


Joss Le Guern är utropare i 14:e arrondissementet i Paris, en tradition han övertagit från sin farfarsfar. Tre gånger per dag annonserar han ut de meddelanden som förbipasserande låtit glida ner i hans urna tillsammans med ett 5 franc-mynt. Sedan några dagar tillbaka har det bland de andra funnits gåtfulla och vagt hotfulla brev.  Kommissarie Adamsberg får besök av en orolig kvinna. På dörrarna i det hus där hon bor har någon målat underliga tecken, svarta uppochnervända 4:or. Samma sak visar sig ha hänt på ytterligare ett dussin ställen i staden. Det här är precis ett sådant fall som Adamsberg gillar. Och som han också sätter i samband med de kryptiska meddelandena.  Men Adamsberg börjar själv känna viss oro. Särskilt sedan han konsulterat en medeltidsforskare som förklarat vad texterna egentligen betyder. Nu gäller det att sätta stopp för den våg av panik som breder...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Britt-Marie Kullin

2014-07-24

Betyg

(Den här boken var en av dom tolv böcker som jag läste under mina två semesterveckor i Turkiet. Skriver lite kortare och enklare omdömen på dessa böcker, mot vad jag brukar göra på dom recensionsböckerna som jag läser.)

Jag har aldrig läst någon fransk deckare förut, så det var väl förmodligen dags för det nu. Och jag läser gärna fler franska kriminalromaner, och även fler från den här författaren, Fred Vargas.

Härliga karaktärer innehöll boken, som inte på något sätt var förutsägbar. Välskriven och spännande var den också.

Rekommenderas.

Marianne Strandberg

2014-06-14

Betyg

3++ Kändes lite rörig på slutet.

Anette Tunius

2013-06-29

Betyg

Lite mystisk historia om när pesten återkommer till Paris....eller?