Augustnominerad 2007 och Slangbellan nominerad 2008. Vinnare av Stora Lsarpriset 2008. Minna r sexton r och bor p Sder i Stockholm. Hon ska precis brja gymnasiet och efter mycket trassel i nian har hon bestmt sig fr att brja om. Hon ska brja skta sig. Hon brjar i ny skola dr ingen vet vem hon r. Och kanske fr hon lite ro nu nr mamman r intagen p psyket och hon bara har sig sjlv att ta hand om. P uppropet fr Minna syn p Emma Larsson, hippa Emma Larsson, som bor p samma gata och som gtt i samma skola som Minna - och med det minskar Minnas mjligheter till en omstart drastiskt. Samtidigt kommer mamma hem frn psyket och Minna tvingas fatta det svra beslutet att fr en gngs skull frst se till sina egna behov, svika mamman och flytta till Eddie, som kanske r hennes kille, i en rivningskk i Liljeholmen. sa Anderberg Strollo har bland annat skrivit manus fr tv-serier....
2016-12-28
Lste denna i en bokgrupp p hgstadiet och var till en brjan vldigt tveksam. Men det blev bttre sedan och det var en helt vanlig bra bok.
2013-11-16
Det r nog en perfekt bok till en typisk hgstadie-elev. Jag tyckte den kndes orimlig och drastisk, men det r nog bara positivt ur ett hgstadie-elevs-perspektiv eftersom det gr den mer hndelserik.
2012-03-10
En bra ungdomsbok trotts en del logiska luckor... En tragisk historia som inte knns alltfr frmmande.