Bryta om

Minna är 16 och bor på Söder i Stockholm. Hon har precis börjat gymnasiet och efter mycket trassel i nian har hon bestämt sig för att börja om. Hon ska börja sköta sig. Hon börjar i ny skola där ingen vet vem hon är. Och kanske får hon lite ro nu när mamman är intagen på psyket och hon bara har sig själv att ta hand om. På uppropet får Minna syn på Emma Larsson, hippa Emma Larsson, som bor på samma gata och som gått i samma skola som Minna - och med det minskar Minnas möjligheter till en omstart drastiskt. Samtidigt kommer mamma hem från psyket och Minna tvingas fatta det svåra beslutet att för en gångs skull först se till sina egna behov, svika mamman och flytta till Eddie, som kanske är hennes kille, i en rivningskåk i Liljeholmen. Åsa Anderberg Strollo har bland annat skrivit manus för tv-serier. Bryta om är hennes debut.(Ungdomsroman)

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Läsvärd ungdomslitteratur

Betyg

Läsvärd ungdomslitteratur

N

Nathalie Johansson

2016-12-28

Betyg

Läste denna i en bokgrupp på högstadiet och var till en början väldigt tveksam. Men det blev bättre sedan och det var en helt vanlig bra bok.

L

Ludvig Sundqvist

2013-11-16

Betyg

Det är nog en perfekt bok till en typisk högstadie-elev. Jag tyckte den kändes orimlig och drastisk, men det är nog bara positivt ur ett högstadie-elevs-perspektiv eftersom det gör den mer händelserik.

Maria Palm

2012-03-16

Betyg

Nyttig läsning. En beskrivning av hur lojala barn är mot sina föräldrar. Hur destruktivt det kan bli när en ung människa får bära ett alldeles för tungt ansvarsok.

E

erik linge

2012-03-10

Betyg

En bra ungdomsbok trotts en del logiska luckor... En tragisk historia som inte känns alltför främmande.

Lotta Berling

2011-04-26

Betyg

Minna blir väldigt verklig för mig när jag läser Bryta om - det känns som om hon finns på riktigt. Psykologin och relationerna är mycket trovärdigt gestaltade. Mycket bra!

Lejla k<<

2010-04-07

Betyg

En väldigt bra ungdomsroman, som handdlar helt enketl om att kämpa för de man älskar och när man inte orkar mmer så bryter man ihop.

Monika Häägg

2010-03-15

Betyg

Läste först "Blod" och sedan "Bryta om". Denna är klart bättre. (Även om "Blod" inte är dålig.) Berörande och tankeväckande. Återigen en ungdomsbok som är utmärkt även för äldre.

Felicia Axelsson

2009-10-10

Betyg

En av de sämsta böcker jag läst. Totalt deprimerande.

Skrotmagnet

2009-10-03

Betyg

En av de bättre ungdomsromaner jag läst. Mycket bra debut av Anderberg Strollo.